Proiectul Pitești Tech City 2024. ”PNL Argeș lansează petiție pentru 10 parcuri industriale sau tehnologice în județ.”

de | 09.02.2024 09:56 | Județean, Importante, Politic

Platforma Pitești Tech City a ajuns joi la a treia prezentare, de data aceasta la sediul Fundației ”Sorin Ilfoveanu & Badea”, anunță cei de la PNL Argeș în comunicatul transmis. Peste 100 de participanți, inclusiv primari argeșeni, au pus întrebări despre beneficiile aduse de Pitești Tech City pentru județul Argeș. În calitate de speakeri au fost prezenți prefectul județului Argeș, Radu Perianu, consilierul local și candidatul PNL pentru primăria Pitești, Mihai Coteț, și consilierul local PNL Pitești, Sorin Apostoliceanu. Liberalii au subliniat în fața celor prezenți importanța unui parc industrial sau tehnologic în Argeș, prezentând avantajele ce decurg din existența acestui pol de dezvoltare.

”Argeșul are nevoie de un imbold pentru dezvoltarea economică. Din 1990 încoace, Argeșul e pe o pantă descendentă economic, asta deși avem uzina Dacia în județ. Acest RESTART economic nu se poate face fără implicarea autorităților administrative. Argeșul chiar a pierdut câteva trenuri vitale atunci când vine vorba de dezvoltare locală. Dintr-un motiv simplu: autoritățile locale nu s-au preocupat de dezvoltare județului. Spre exemplu, suntem județul fără niciun parc industrial/tehnologic. Prahova are 16 parcuri, Cluj are 10, Brașov 9! Noi? Niciunul. Prin urmare, trebuie să avem în vedere că, fără o acțiune coordonată a administrațiilor locale, nu putem atinge saltul de bunăstare pe care Argeșul îl merită!”, a susținut, în intervenția sa, prefectul Radu Perianu, potrivit sursei citate. 

”Avem o problemă de competență administrativă”

”Despre necesitatea unui parc industrial în Pitești se vorbește de cel puțin 25 de ani. În Arad, primul parc industrial a fost construit în 1999! Pentru că a prins trenul la momentul potrivit, Aradul este astăzi orașul cu cel mai mare număr de investitori concentrați în parcurile sale industriale. În tot acest timp, Piteștiul a fost orașul care, an după an, a pierdut aproape toate societățile sale de tradiție, fără să reușească să atragă vreo investiție notabilă.

E jenant că trei primari PSD s-au succedat în ultimele trei decenii la conducerea Piteștiului și toți trei au promis cel puțin un parc industrial. Este clar că avem o problemă de competență administrativă. De aceea Pitești Tech City nu poate începe decât cu schimbarea celor trei decenii de camarilă PSD.”, a precizat Mihai Coteț, candidatul PNL la primăria Pitești, potrivit comunicatului primit.

”Pitești Tech City 2024 e un concept, o inițiativă legată de dezvoltarea tehnologică și inovație în județul Argeș și în Municipiul Pitești. Asta înseamnă o serie de măsuri care trebuie implementate imediat: un hub tehnologic, adică crearea unui centru sau hub pentru companii de tehnologie, start-up-uri și inovatori, menit să stimuleze creșterea economică și să atragă talente în domeniul tehnologic. Înseamnă investiții în educația STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) și colaborări cu universități sau institute de cercetare pentru a sprijini inovația și dezvoltarea tehnologică. Administrațiile locale nu trebuie să uite că infrastructura nu poate rămâne în secolul XX. Trebuie adusă în prezent. Un obiectiv trebuie să fie implementarea tehnologiilor inteligente în infrastructura orașului, cum ar fi iluminatul public inteligent, sisteme de transport inteligente, gestionarea deșeurilor inteligente, pentru a îmbunătăți eficiența și calitatea vieții cetățenilor”, a explicat Sorin Apostoliceanu, potrivit sursei citate.

În continuarea demersurilor Pitești Tech City, PNL Argeș a inițiat o petiție pentru construirea unui număr de 10 parcuri industriale/tehnologice în Ștefănești, Călinești, Moșoaia, Bascov, Bradu, Albota, Mărăcineni, Topoloveni, Costești și Arpechim!.

Sursă foto: PNL Argeș.

Citiți, de asemnenea, pe anchetaonline.ro:

Protocol semnat între Ministerul Justiției, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Uniunea Națională a Barourilor din România

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Ultimele articole