Angajaţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate urmează să înceapă, o dată cu ziua astăzi, joi, un protest pe perioadă nedeterminată.
Potrivit hotnews.ro, aceștia sunt nemulţumiţi de faptul că salariile lor nu au mai fost majorate încă din anul 2018.
Protestul ar urma să afecteze activitatea de relaţii cu publicul.
Totodată, angajații CNAS au amenințat încă din vara acestui an cu greva generală.
Începând de joi, 2 noiembrie 2023, angajaţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, ai Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti, ai Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate şi ai Casei de Asigurări de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti intră în protest generalizat pe perioada nedeterminată. Această decizie survine ca urmare a faptului că, după luni de zile de dialog şi de aşteptare, am constatat că pentru cei mici ca număr, în ciuda răspunderilor sociale majoare pe care aceştia le au, nu se găsesc soluţii. Însă sunt găsite soluţii satifăcătoare şi imediate pentru cei mari, de ordinul zecilor de mii de salariaţi”, scrie într-un comunicat al Federaţiei Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate, potrivit surei citate.
Sindicaliștii anunță că: „în ciuda unor promisiuni care ne-au fost făcute după protestul din data de 10 iulie 2023, am constatat că s-au găsit soluții prin ordonanțe de urgență pentru alte categorii de salariați din sănătate, cu excepția noastră. În ciuda eforturilor comune pe care le-am facut pe partea sindicală, împreună cu președintele CNAS și conducerea executivă a acesteia (cărora le mulțumim public pentru deschiderea și cooperarea pe care le-au manifestat până în prezent) ne vedem nevoiți să apelăm la această soluție disperată: protest generalizat pe perioadă nedeterminată!”.
Și la CAS Argeș este protest. În momentul de față este perturbata relația cu publicul și cu furnizorii.
Sunt preluate doar situațiile urgente.
Președintele CAS Argeș, Ionuț Gheorghe, a declarat că peste 50 de angajați sunt în protest.
Partea de activitate vulnerabilă – să-i spunem așa – adică dacă vreun pacient are nevoie de deblocare de card, de ceva, asigurăm fără probleme. Spre exemplu, țin secretariatul. Comitetul director își asigură toată partea de situații urgente.
Furnizorii de servicii medicale raportează în sistem online, prin SIUI. Pacientul nu este afectat, până una-alta. Procesarea documentelor… Furnizorii de servicii medicale au o perioadă de raportare, până undeva la 10-15 ale lunii în curs, în funcție de asistența medicală. Procesarea se face în sistemul informatic, deci noi acum suntem în perioada în care furnizorii raportează”, a precizat președintele CAS Argeș, conform jurnaluldearges.ro.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
Argeșean de 55 de ani – trimis în judecată după ce a condus beat criță!