Senatorul Cristina Stocheci: PSD vine cu măsuri concrete în sprijinul categoriilor sociale vulnerabile!

de | 14.04.2022 11:07 | Știri, Politic

 

Statul trebuie să fie aproape de cetățeni în momentele grele. În acest sens, PSD a propus mai multe măsuri pentru combaterea creșterii prețurilor la alimente și carburanți.”, transmite senatorul PSD Cristina Stocheci.

Domnia Sa a enumerat o serie de măsuri care ar putea fi luate în viitorul apropiat dacă va exista consens politic și, cel mai important, bani…

Iată care sunt măsurile sociale propuse de PSD:

1. Vouchere pentru cumpărarea de alimente de bază, pentru familiile vulnerabile și pentru cei cu venituri mici. Propunere PSD: 50 de euro/voucher la fiecare 2 luni, până la finalul anului.

2. Vouchere acordate lunar, în perioada de școală, pentru elevii cu burse sociale. Propunere PSD: 30 de euro/voucher.

3. Dublarea cotei de hrană pentru bolnavii internați în spitale, de la 11 la 22 de lei.

4. Creșterea valorii tichetelor de masă acordate angajaților. Propunere PSD: creșterea de la 20 de lei la 30 de lei.

5. Schemă de ajutor de stat pentru transportatori, pentru decontarea accizei la motorina achiziționată din țară. Propunere PSD: 50 de milioane de lei, cu posibilitatea suplimentării.

Obiectivul PSD este ca aceste măsuri de sprijin să fie finanțate în proporție de 50% din fonduri europene, pentru a nu afecta investițiile programate în buget. Dacă se vor propune mai multe surse de finanțare din fonduri europene pentru aceste măsuri social-democrate, atunci, desigur, PSD va susține ca valorile voucherelor și ale tichetelor de masă să fie mai mari.”, a mai transmit senatorul PSD, Cristina Stocheci.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristina Stocheci | PSD

Ultimele articole