PNL rămâne în Executiv. Nicolae Ciucă: ”Coaliția de guvernare cu PSD se oprește aici!”

de | 07.10.2024 22:10 | Național, Politic

Liderul PNL Nicolae Ciucă a anunțat în această seară, printr-un mesaj video publicat pe pagina de Facebook: ”Coaliția de guvernare cu PSD se oprește aici!”. Totodată, liderul liberal a spus că PNL rămâne în guvern, motivul invocat fiind dorința de a preveni o escaladare a abuzurilor și de a proteja alături de cetățeni valorile democratice. Acest anunț vine la scurt timp după seria de reacții prin care se ridicau semne de întrebare referitoare la decizia CCR de respingere a candidaturii Dianei Șoșoacă la prezidențiale.

”Nu comentez decizia CCR, dar consecinţele ultimei decizii pun un mare semn de întrebare privind democraţia din România. Pentru prima dată în istoria României, o majoritate de 5 judecători, din care 4 numiţi de PSD, a decis că cineva nu poate candida. Practic, a fost eliminat la masa verde un adversar politic”, a declarat Nicolae Ciucă în deschiderea mesajului video publicat pe pagina de Facebook.

Mai departe, liderul PNL a explicat: ”Nu mă preocupă dacă PSD se bucură de eliminarea unui competitor politic, ci că ar putea face lucruri de neimaginat, pentru că PSD are în ADN-ul său abuzul de putere şi comportamentul de partid-stat. Astăzi elimină un candidat, mâine altul, poimâine închid instituţii de presă, iar în final subordonează politic tot statul român. Mă voi asigura că acest lucru nu se va întâmpla şi România nu va intra total pe mâna PSD.

Totodată, Nicolae Ciucă a mai precizat: ”Coaliţia de guvernare cu PSD se opreşte aici. Rămânem în Executiv doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor pe care le pot realiza pentru a câştiga alegerile”.

Mesajul video integral îl puteți vedea aici.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Nicolae Ciucă

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Reacția premierului după decizia în cazul Dianei Șoșoacă: ”Consider că CCR trebuie să prezinte rapid motivarea”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Vedea