Nu ratați Expoziția „Lucrul diafan” de Ion Dumitriu, la Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea

de | 13.10.2024 09:35 | Din ediția tipărită, Lifestyle, Pitești

Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea invită publicul la expoziția de pictură „Lucrul diafan” dedicată artistului Ion Dumitriu, care va fi deschisă între 15 octombrie și 15 decembrie 2024. Vernisajul va avea loc marți, 15 octombrie, de la ora 18:00, avându-i invitați pe Radu Dumitriu și curatorul Mihnea Mircan.

expozitia

Ion Dumitriu, născut în Galați în 1943 și decedat în București în 1998, a fost un artist cu o carieră remarcabilă. Absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, a predat desen și pictură la Liceul „Nicolae Tonitza” și a fost membru activ al Uniunii Artiștilor Plastici, ocupând funcția de vicepreședinte între 1991 și 1993.

Expoziția „Lucrul diafan” reunește lucrări semnificative din anii ’70-’90, incluzând atât picturi, cât și fotografii. Proiectul explorează acumularea temporală a imaginilor dedicate unor motive constante, reflectând asupra relației dintre copie și reinterpretare. Lucrările lui Dumitriu abordează teme precum peisajul, uneltele agricole și arhitectura rurală, oferind o privire profundă asupra realității, dintr-o perspectivă personală.

Majoritatea lucrărilor au fost realizate în Poiana Mărului, unde artistul a pictat alături de alți renumiți colegi, precum Horia Bernea și Teodor Moraru, între 1971 și 1991. Magda Cârneci descrie grupul de artiști ca fiind o reacție împotriva realismului didactic și a unei estetici neoavangardiste, căutând să recupereze banalitatea cotidiană.

Expoziția va putea fi vizitată de luni până vineri, între orele 10:00 și 19:00, și sâmbăta, între 10:00 și 17:00, la adresa str. Armand Călinescu, nr. 2, Pitești.

„Sunteți așteptați să descoperiți universul artistic al lui Ion Dumitriu!”

Foto: ediția tipărită

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Festivalul Național de Muzică Folk TRIVALE FEST 2024 – preselecția concurenților este în desfășurare!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea | Galați | Pitești | Trivale

Ultimele articole