Razie la concursul de cai din Coșești!

de | 19.08.2024 21:04 | Eveniment, Județean

Pe 18 august, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Argeș, împreună cu colegii lor de la Secția de Poliție Rurală Stâlpeni și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (D.S.V.S.A.), au desfășurat o acțiune amplă de verificare la un concurs de cai organizat în localitatea Coșești. Scopul principal al acestei acțiuni a fost asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și respectarea normelor sanitar-veterinare în cadrul competiției.

Verificările au avut în vedere atât condițiile de desfășurare a concursului, cât și starea de sănătate și bunăstarea animalelor participante. În urma acțiunii, polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională pentru nerespectarea prevederilor articolului 6, alineatul 2, litera e din Legea 205/2004R privind protecția animalelor. Această măsură a fost luată pentru a sublinia importanța respectării legislației privind bunăstarea animalelor și pentru a preveni eventuale abuzuri sau neglijențe.

În plus, polițiștii Secției de Poliție Rurală Stâlpeni au aplicat trei sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 920 de lei, conform Legii 61/1991R privind normele de conviețuire socială și Ordonanței de Urgență 195/2002R privind circulația pe drumurile publice. Aceste sancțiuni au fost aplicate pentru diverse încălcări ale normelor de conviețuire socială și reglementările rutiere observate în cadrul evenimentului.

Acțiunea a avut ca obiectiv nu doar asigurarea respectării legilor în vigoare, ci și promovarea unui comportament responsabil și respectuos față de animalele de concurs și față de regulile de ordine publică. Poliția reamintește că astfel de măsuri sunt esențiale pentru protejarea bunăstării animalelor și pentru menținerea unui mediu sigur și civilizat în cadrul evenimentelor publice.

Foto descriptiv infohuedin.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Șofer de 74 de ani prins conducând cu 117 km/h în localitate

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Coșești | Protecția Animalelor | Stâlpeni