Razie în târgurile din Argeș! Câini vânduți ilegal

de | 19.02.2024 16:31 | Județean, Eveniment

Razie a polițiștilor din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor al IPJ Argeș, în mai multe târguri din județ.

Duminică, 18 februarie, oamenii legii au efectuat verificări în Târgul Săptămânal din localitatea Bradu, dar și în localitatea Rucăr, pentru prevenirea și combaterea vânzărilor ilegale de animale.

În urma verificărilor, oamenii legii au constatat nereguli în ceea ce privește deținătorii de câini, care au expus patrupezii la vânzare fără a-i microcipa. De asemenea, polițiștii au constatat abateri referitoare la vânzarea sau înstrăinarea în orice mod a animalelor, fără documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară în vigoare.

Prin urmare, au fost date aplicate 10 sancțiuni contravenționale.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Argeș recomandă tuturor posesorilor de câini să se preocupe de bunăstarea animalelor, de hrană, adăpost, starea de sănătate, precum și de supravegherea animalelor, astfel încât să prevină neplăcerile față de alte persoane, pentru a ne bucura de beneficiile deținerii unui animal. De asemenea, reamintim faptul că identificarea exemplarelor canine prin microcipare, precum și sterilizarea acestora, cu unele excepții, reprezintă aspecte obligatorii conform O.U.G. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.”, transmit reprezentanții IPJ Argeș

Potrivit legii, proprietarii sau deținătorii legali au obligația de a microcipa animalele , iar odată cu microciparea vin și alte masuri benefice de ingrijire a animalelor.

Atenție! Fapte precum lăsarea în libertate fără supraveghere, abandonarea, dar și deținerea unor câini din rase periculoase ori cu comportament agresiv, fără îndeplinirea condițiilor legale, neprevenirea atacului canin, precum și lăsarea fără hrană și adăpost, sunt sancționate de normele legale în vigoare.

Foto descriptiv arhivă IPJ Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un argeșean de 60 de ani a fost prins băut și fără permis, conducând un moped neînmatriculat!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bradu | Domneşti

Ultimele articole