Razie în trafic! Vitezomanii trași pe dreapta de polițiștii argeșeni

de | 12.05.2024 15:44 | Județean, Eveniment

Și în acest weekend polițiștii argeșeni au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Astfel, printre cei sancționați în urma acțiunilor se numără și șoferii vitezomani. De exemplu, un tânăr de 21 de ani, din Țițești, a fost depistat pe str. Depozitelor din municipiul Pitești, în timp ce mergea cu viteza de 131 de km/h( cu 81 km/h mult decât limita legală pe tronsonul respectiv de drum).

Tot în municipiul Pitești, dar pe str. Calea Câmpulung, un tânăr de 24 de ani, din Costești, a fost înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 126 de km/h.

Pentru că au apăsat prea tare pedala de accelerație, cei doi vitezomani au fost lăsați fără permisele de conducere pentru 120 de zile. De asemenea, aceștia s-au ales cu câte o amendă contravențională de 1.485 de lei.

De asemenea, în noaptea de 10 spre 11 mai, polițiștii rutieri câmpulungeni au depistat un bărbat de 31 de ani, din Mihăești, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității Stâlpeni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 138 de km/h.

În urma ispravei sale, bărbatul a fost amendat cu 3.300 de lei, iar permisul de conducere i-a fost reținut pentru 120 de zile,

Tot cu viteză excesivă a condus și bărbat, de 47 de ani, din Câmpulung. În noaptea de 10 spre 11 mai, el a fost depistat de polițiștii câmpulungeni în timp ce conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității Stâlpeni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 123 de km/h.

Și el a fost lăsat fără permis pentru o perioadă de 120 de zile și amendat cu 1.485 de lei.

Un alt câmpulungean a fost înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 127 de km/h, în timp ce se deplasa pe DN 73, pe raza localității Schitu Golești, pe un sector de drum cu limita legală de 50 de km/h.

Pentru că a apăsat prea tare pedala de accelerație, bărbatul de 38 de ani a fost amendat cu 1.485 de lei și a devenit pieton pentru 120 de zile.

Circulați preventiv! Polițiștii rutieri sunt la datorie!

Pentru un trafic rutier sigur, polițiștii rutieri argeșeni recomandă tuturor conducătorilor auto să acorde o atenție deosebită respectării limitelor de viteză, aspect ce face posibilă evitarea sau limitarea urmărilor unor evenimente rutiere.

În contextul competiției profesioniste de automobilism-viteză găzduită în județul Argeș la acest sfârșit de săptămână, reamintim că traficul rutier nu trebuie confundat cu circuitul de raliu, iar în traficul cotidian, viteza excesivă sau neadaptată continuă să se situeze printre principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere.

Pentru a nu fi implicaţi în accidente generate de viteza excesivă sau neadaptată, polițiștii rutieri argeșeni transmit următoarele recomandări:

  •  dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea; țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență.
  • acționați pedala de accelerație cu moderație și respectați regulile de circulație în orice împrejurare; nu uitați că puteți pune în pericol nu doar propria persoană, ci și ceilalți ocupanți ai autovehiculului și pe ceilalți participanți la trafic.
  • evitaţi preocupările care vă distrag atenția și nu conduceţi dacă sunteţi obosiţi; nu folosiţi telefonul mobil în timp ce conduceţi maşina, dacă nu aveţi ataşat la acesta dispozitivul de tip “hands-free”.
  • mai ales la drumuri lungi, verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, înainte de a pleca la drum; asigurați-vă permanent că autovehiculul pe care îl conduceți corespunde tehnic și puteți face față unor condiții meteo care pot afecta vizibilitatea sau confortul conducătorului auto, până la maniera în care afectează capacitatea de deplasare sau rezolvare în condiții de siguranță a situațiilor ce pot apărea în trafic (ex.: starea ștergătoarelor de parbriz, funcționarea instalației de degivrare, starea celor două triunghiuri din dotarea mașinii, etc.).

foto descriptiv promotor.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Atenție! Tentative de fraudă în numele BRD și CEC Bank

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | BRD | Câmpulung Muscel | DN 73 | Pitești | Stâlpeni

Ultimele articole