Reacție după aducerea lui ”Genică Boenică” în țară. Ministrul Justiției, Alina Gorghiu: ”Nimeni nu este mai presus de lege”

de | 18.09.2023 14:04 | Național, Politic

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat că un avion l-a adus din Iordania în România, pe Romeo Ursu, condamnat definitiv la 2 ani şi 10 luni, în 2014 şi la 8 ani în 2015, pentru înşelăciune şi constituirea de grup infracţional organizat.

Mandatul de arestare emis pe numele său a fost pus în aplicare, iar el a fost preluat de autoritățile române la Aeroportul Otopeni și va fi dus la Penitenciarul Rahova. Potrivit celor de la playtech.ro, Romeo Ursu, cunoscut sub numele de ”Genică Boenică”, a fugit în Iordania în urmă cu 15 ani. Bărbatul în vârstă de 55 de ani, originar din București, se ascundea de autorități încă din anul 2008, fiind acuzat de înşelăciuni în domeniul imobiliar, potrivit sursei citate.

”Începem săptămâna cu o veste bună. Un avion l-a adus, în această dimineață, din Iordania în România, pe Romeo Ursu, în vederea executării unei pedepse privative de libertate.

Pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare, după ce a fost condamnat definitiv la pedeapsa închisorii de 2 ani și 10 luni, în 2014, respectiv 8 ani în 2015, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune şi a celei de constituire a unui grup infracţional organizat.

Romeo Ursu a fost preluat de pe aeroportul Otopeni de organele de poliție și va fi transportat la penitenciarul Rahova.

Este un gest de normalitate într-un stat de drept. Nimeni nu este mai presus de lege. Ca ministră a justiţiei, voi face tot ce ţine de atribuţiile mele pentru a nu permite nimănui să se sustragă justiţiei naţionale.

Mulțumesc tuturor autorităților care au contribuit la aducerea în țară a condamnatului Romeo Ursu”, a transmis Alina Gorghiu.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Bani pentru continuarea investițiilor în unități de învățământ. Alina Gorghiu: ”Suntem alături de elevi, primari și părinți”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | București | Ministrul Justiției | Otopeni

Ultimele articole