„RECONECTEAZĂ-TE CU COPILUL TĂU!” – Campanie lansată de Inspectoratul de Poliție Județean Argeș

de | 30.05.2024 09:55 | Județean, Eveniment, Importante, Lifestyle

  • PROVOCARE PENTRU PĂRINȚI – RECONECTEAZĂ-TE CU COPILUL TĂU!

La data de 29 mai a fost lansată de către Inspectoratul de Poliție Județean Argeș, prin Biroul Siguranță Școlară și instituțiile partenere, campania RECONECTEAZĂ-TE CU COPILUL TĂU!”. Aceasta are ca și scop creșterea gradului de informare și conștientizare a părinților în ceea ce privește consecințele utilizării iresponsabile a tehnologiei de către copii la vârste fragede și scăderea riscului victimal al minorilor în societate și în mediul online.

„Copiii sunt viitorul lumii…Însă, lumea contemporană, în afara nenumăratelor posibilități de dezvoltare, atrage după sine și multe pericole, al căror nivel ,până nu demult, era cu totul diferit.

Educația trebuie să se adapteze timpurilor prezente, pentru ca cei mici să înțeleagă cât mai mult din realitatea actuală.

Părinții, cadre didactice, dar și diverse instituții ce contribuie la educarea copiilor trebuie să depună eforturi în adaptarea metodelor, astfel încât cei mici să conștientizeze posibilele pericole, să învețe cum să le evite și cum să procedeze în cazul apariției lor.

În era Inteligenței Artificiale în continuă dezvoltare, copiii sunt din ce în ce mai expuși la lumea virtuală, cu acces facil la dispozitive electronice și platforme online. Părinții se confruntă astfel cu provocări noi în a-i ghida pe copii să navigheze sănătos între lumea virtuală și cea reală.

Înconjurați de telefoane, tablete și laptop-uri, aceștia au parte de o copilărie semnificativ diferită față cea de odinioară. Din acest motiv, trebuie acordată o atenție deosebită impactului tehnologiei asupra dezvoltării copilului.

Astfel, s-a născut idea unei campanii locale, adresate beneficiarilor terțiari ai educației, respectiv părinților si reprezentanților legali ai minorilor”.

Evenimentul de lansare a avut loc la la Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș, din Pitești și a beneficiat de sprijinul tuturor instituțiilor implicate în acest proiect, informează IPJ Argeș.

„RECONECTEAZĂ-TE CU COPILUL TĂU!” campanie

Activitatea a debutat printr-o scurtă piesă de teatru, pusă în scenă de copiii talentați de la Liceul de Arte Dinu Lipatti din Pitești.

IPJ Argeș transmite că parteneri în elaborarea și implementarea campaniei au fost reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Argeș, Consiliului Județean Argeș – Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș, Inspectoratului Școlar Județean Argeș, Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Argeș, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeș, Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți pentru Invățământ Preuniversitar -Argeș, Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane și Agenției Naționale Antidrog – Centrul Regional de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Argeș.

„RECONECTEAZĂ-TE CU COPILUL TĂU!” campanie

Suportul pe partea artistică a fost asigurat de Liceul de Arte Dinu Lipatti din Pitești.

„Efortul comun al tuturor instituțiilor implicate în proiect urmărește să consolideze climatului de siguranță în mediul școlar, să construiască o relație de parteneriat interinstituțional trainică și să realizeze o rețea de siguranță în jurul elevilor, formată din familie, cadre didactice, specialiști în protecția copilului, ordine publică și siguranță școlară”, mai transmit polițiștii argeșeni.

De precizat că această campanie se va desfășura în perioada 2024- martie 2025.

 

Foto/ Video: IPJ Argeș

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Spitalul de Boli Cronice și Geriatrie „Constantin Bălăceanu Stolnici” Ștefănești, dotat cu cea mai modernă aparatură medicală!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Dinu Lipatti | Pitești | Stolnici

Ultimele articole