Pronunţarea sentinţei – amânată săptămâna trecută a zecea oară!
În urmă cu patru ani, fostul deputat PSD Cătălin Rădulescu a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pentru complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite şi fals în declaraţii în formă continuată. În fapt, controversatul politician argeşean a fost acuzat că ar fi obţinut titlul de „Luptător pentru victoria Revoluției din decembrie 1989 – luptător cu rol determinant”, „deși acesta nu îndeplinea una dintre condițiile prevăzute de lege, respectiv pe aceea de a fi desfășurat activități revoluționare într-o localitate în care, în urma acțiunilor și a confruntărilor cu forțele de represiune, au rezultat persoane ucise, rănite sau reținute” – după cum se arată în documentele anticorupţiei.
Procurorii DNA susțin faptul că fostul deputat a participat la Revoluție doar în municipiul Pitești, nu și în Timișoara sau București, acolo unde confruntările cu forțele de represiune s-au soldat cu pierderi de vieți omenești, persoane rănite sau reținute, până la data de 22 decembrie 1989. Conform anchetatorilor, Rădulescu a obținut, de pe urma titlului de „Revoluționar cu rol determinant”, o indemnizație lunară și necuvenită, timp de șase ani, iar Casa Județeană de Pensii Argeș s-a constituit parte civilă în acest proces, solicitând recuperarea prejudiciului de 143.420 lei.
► Următorul termen – programat în vacanţa judecătorească!
Fostul parlamentar argeşean este judecat la Curtea de Apel Bucureşti, alături de alte trei persoane. De la începutul procesului însă doi dintre inculpaţi au decedat, rămânând să mai aştepte verdictul celebrul deputat „Mitralieră” şi o fostă membră a Comisiei pentru eliberarea noului certificat de „Luptător cu rol determinant”. Verdictul întârzie însă să apară, deşi instanţa a rămas în pronunţare încă din septembrie 2024. De atunci, deşi legea limitează numărul amânărilor, s-a ajuns la un adevărat record!
Joi, 10 iulie, era aşteptată sentinţa finală în acest dosar, doar că instanţa a decis amânarea pronunţării pentru data de 21 august 2025. Nu ar fi nimic ieşit din comun dacă aceasta nu ar fi a… zecea amânare de pronunţare, nefiind exclus ca şi la următorul termen să se mai dea o amânare, ţinând cont că până pe 31 august instanţele sunt în vacanţă judecătorească, perioadă în care se judecă doar cauzele urgente!
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro: