Reducerea riscului rutier – obiectiv al acțiunilor polițiștilor rutieri în cadrul ROADPOL Safety Days

de | 18.09.2024 15:45 | Eveniment, Județean

Polițiștii rutieri acționează în perioada 16-22 septembrie 2024, în cadrul calendarului de activități al organizației internaționale a polițiilor rutiere ROADPOL, perioada având denumirea Safety Days.

Acest proiect este susținut de Comisia Europeană și își propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora, prin adoptarea, de către participanții la trafic, a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Ziua de 18 septembrie 2024 are un obiectiv deosebit – să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, informează polițiștii argeșeni care împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

Polițiștii rutieri atrag atenția asupra importanței respectării regulilor de circulație, concomitent cu o conduită preventivă a tuturor participanților la trafic, pentru evitarea accidnetelor.

Aceștia acționează în special pentru depistarea comportamentului agresiv, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă după ce au consumat alcool sau substanțe psihoactive, punând astfel în pericol și pe ceilalți utilizatori ai drumului public.

Oamenii legii amintesc de asemnea despre modificările referitoare la felul în care se aplică pedepsele în situația unor accidente din care rezultă decesul unor participanți la trafic, iar șoferul responsabil conduce sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără drept, acestea fiind situații în care pedeapsa ce va fi aplicată de instanța de judecată va fi cu executare.

Aceștia mai amintesc și de modificările adoptate prin Ordonanța de Urgență 84 din 28 iunie 2024, precum și Ordonanța de Urgență 97 din 11 iulie 2024.

Pe drumurile din județul Argeș, în ultimele 24 de ore, împreună cu structurile de ordine publică, polițiștii rutieri au acționat în 71 de filtre rutiere, fiind efectuate 328 de testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea consumului de alcool sau substanțe cu efect psihoactiv.

În urma abaterilor constatate de către polițiștii rutieri, au fost aplicate, pentru abateri la normele rutiere, 238 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 54.000 de lei. Totodată au fost reținute 12 permise de conducere și retrase 17 certificate de înmatriculare.

De precizat că din totalul abaterilor la regimul rutier constatate de polițiștii argeșeni în ultimele 24 de ore, 71 au fost depășiri ale regimului legal de viteză.

 

Foto descriptiv

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident cu victimă în comuna Stolnici! Implicate două autoturisme!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Stolnici