Restricţii de circulaţie pe Podul Giurgiu – Ruse

de | 05.07.2024 08:50 | Național, Eveniment, Importante

Veste proastă pentru românii care merg în concediu în afara țării. Bulgaria va începe de săptămâna viitoare lucrările de consolidare la Podul Giurgiu-Ruse, iar ele se vor întinde pe o perioadă lungă și vor aduce restricții pentru șoferi.

Potrivit Agenției de Infrastructură Rutieră a Republicii Bulgaria, lucrările vor începe pe 10 iulie și vor fi efectuate zilnic, timp de 10-12 ore pe zi, în timpul zilei.

O porţiune de aproximativ 400 de metri va fi închisă pentru lucrări. Timpul estimat de finalizare a lucrărilor de reparaţie în această secţiune este de aproximativ 4 luni şi jumătate pentru fiecare dintre benzi.

Potrivit sursei citate, pentru o mai bună organizare a traficului, reglementarea circulației se va realiza cu semafoare adaptive. Acesta va fi relocabil și va putea fi amplasat în partea respectivă a podului în curs de reparație.

Procesul de lucru va fi organizat şi desfăşurat astfel încât vehiculele să treacă în două sensuri eşalonate pe banda pe care nu se lucrează. Este planificată realizarea lucrărilor în 6 etape. În primele două se află reparaţia majoră a suportului instalaţiei de pe teritoriul bulgar. O porţiune de aproximativ 400 de metri va fi închisă pentru lucrări”, precizează Agenţia de Infrastructură Rutieră a Republicii Bulgaria.

Agenţia de Infrastructură Rutieră a Republicii Bulgaria precizează că traseul Podului Dunării de pe teritoriul bulgar, care face parte din drumul I-2, are o lungime totală de 1.057 km și a fost deschis în 1954, iar de atunci până în urmă cu câțiva ani nu au mai avut loc reparații la structura de rezistență.

Agenția de Infrastructură Rutieră își cere scuze șoferilor și cetățenilor orașului Ruse, prin al căror teritoriu trece traficul de tranzit pentru Podul Dunării, pentru inconvenientele cauzate. Lucrările de construcție și schimbarea organizării traficului vor crea neplăceri atât cetățenilor, cât și șoferilor, însă lucrările sunt necesare pentru a asigura deplasarea în siguranță pe podul dintre Ruse și Giurgiu în următorii ani. Pentru îmbunătățirea siguranței, RIA lucrează în permanentă coordonare și strânsă cooperare cu Poliția de Frontieră, Agenția Vămilor, Agenția de Administrare Auto, Municipiul Ruse și Administrația Regională Ruse. Apelul către șoferii și locuitorii din Ruse este să dea dovadă de înțelegere și răbdare, să conducă cu atenție, cu o viteză rezonabilă, să respecte cu strictețe semnalele de circulație și să nu întreprindă depășiri riscante, care ar putea pune în pericol siguranța și viața tuturor călătorilor.”, transmite  Agenţia de Infrastructură Rutieră a Republicii Bulgaria.

Foto: Agenţia de Infrastructură Rutieră a Republicii Bulgaria.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Piteșteni trimiși în judecată pentru furt de material feros

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bulgaria | Giurgiu