Restricții de circulație pe podul Giurgiu – Ruse, începând de mâine. Rute alternative

de | 09.07.2024 14:16 | Eveniment, Național

Mâine, 10 iulie, vor începe lucrările de reparație a Podului Giurgiu-Ruse, pe tronsonul bulgar, lucrări care se vor desfășura zilnic, timp de 10-12 ore, pe durata zilei, pe segmente rutiere de 400 de metri.

Potrivit Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, pe durata lucrărilor, traficul rutier se va desfășura alternativ, pe o singură bandă, prin semaforizare, indicatoare rutiere și personal de dirijare.

În prima etapă a lucrărilor, circulația va fi restricționată pe sensul de intrare în Bulgaria, ulterior pe sensul de ieșire, spre România.

Timpul estimat de finalizare a lucrărilor de reparaţie este de 730 de zile.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu atenţie sporită, să reducă viteza și să respecte cu strictețe semnalizările temporare instituite în zona lucrărilor. De asemenea, șoferii trebuie să ia în considerare posibilitatea măririi timpilor de așteptare la trecerea frontierei.

Pentru a evita aglomerația și posibilele întârzieri în Vama Giurgiu – Ruse, șoferii sunt sfătuiți să utilizeze rute alternative.

Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), rutele alternative pentru autovehicule sunt următoarele:
  • Călărași (Călărași) – Silistra: rutier (autoturisme) și bac (transport marfă);
  • Ostrov (Constanța) – Silistra: rutier (autoturisme și transport persoane-autocare);
  • Negru Vodă (Constanța) – Kardam: rutier;
  • Vama Veche (Constanța) – Durankulak: rutier;
  • Calafat (Dolj) – Vidin: rutier;
  • Zimnicea (Teleorman) – Svishtov: bac;
  • Turnu Măgurele (Teleorman) – Nicopole: bac;
  • Bechet (Dolj) – Oreahovo: bac;
  • Lipnița (Constanța) – Kainardja: rutier (punctul de frontieră este deschis până la ora 20.00 pentru vehiculele cu sarcina maximă de 3,5 tone);
  • Dobromir (Constanța) – Krushari: rutier (punctul de frontieră este deschis până la ora 20.00 pentru vehiculele cu sarcina maximă de 3,5 tone).

Pentru cei care vor să meargă, însă, pe la Giurgiu-Ruse, MAE le transmite să vină cu banii pregătiți pentru taxa de pod, respectiv 2 euro sau 4 leva.  Aceasta poate fi plătită și cu cardul bancar.

Totodată, MAE recomandă firmelor românești de transport internațional de marfă sau pasageri care tranzitează teritoriul bulgar în această perioadă să ia măsurile adecvate pentru organizarea temeinică a itinerariilor de deplasare și stabilirii programului de lucru al șoferilor prin luarea în considerare a unor timpi de așteptare considerabil măriți la trecerea frontierelor.

Foto: g4media.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Copil de un an și cinci luni dus de urgență la spital, după ce a băut gaz lampant

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare: