Revine masca în unitățile de învățământ? Noi reguli odată cu începerea școlii

de | 06.01.2023 12:18 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Școlile se redeschid luni, 9 ianuarie, deși numărul cazurilor de gripă a crescut considerabil. În România a fost declarată stare de alertă epidemică, fiind luate anumite măsuri atât în spitale, cât și în școli. Nu au fost introduse restricții pentru populație, însă au fost făcute recomandări.

Totuși, în școli vor fi respectate anumite reguli. Astfel, va fi făcut un triaj zilnic, iar elevii care vor avea simptome de boală vor fi trimiși acasă.

Masca nu este introdusă în mod obligatoriu în unitățile de învățământ, însă atât ministrul Educației, Ligia Deca, precum și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, le recomadă profesorilor și elevilor să poarte măști de protecție la școală, având în vedere răspândirea rapidă a virusului gripal.

Ceea ce aş dori să comunic, în primul rând, este că procesul educaţional va reîncepe începând cu 9 ianuarie, aşa cum este prevăzut în structura anului şcolar. Nu încurajăm în niciun fel neparticiparea la cursuri. Considerăm că după doi ani pandemici este foarte important să păstrăm ritmul şi să avem un procent mare de participare la cursuri. Considerăm că accentul, aşa cum am discutat împreună cu domnul ministru al Sănătăţii trebuie să fie pe prevenţie.

Există o serie de măsuri recomandate. În primul rând, realizarea triajului zilnic, atât de către familii acasă, pe baza identificării eventualelor simptome şi, evident, urmate de izolarea copiilor acasă şi realizarea triajului zilnic, atunci când elevii intră la şcoală sau la grădiniţă. Este normal ca atunci când sunt simptome evidente să fie informaţi părinţii sau aparţinătorii legal. De asemenea, recomandăm, sigur, nu este obligatoriu, dar recomandăm purtarea măştii de protecţie de către cadrele didactice şi, de ce nu, şi de către elevi”, a transmis ministrul Educaţiei., a precizat Ligia Deca, în cadrul conferinței de presă de joi.

Două decese din cauza gripei

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a anunțat, joi, primele două decese din cauza virusului gripal din acest sezon.

Este vorba despre o femeie de 25 de ani, din București, fără afecțiuni medicale pre-existente. Tânără, nevaccinată gripal, a fost confirmată cu virusul gripal tip A, subtip H1.

Cel de-al doilea deces s-a înregistrat la o femeie de 50 de ani, din București, cu probleme medicale preexistente. Nici aceasta nu era vaccinată antigripal, fiind confirmată cu virusul gripal tip A, subtip H1.

Foto descriptiv Monitorul de Botoșani

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Stare de alertă epidemică! Ce măsuri vor fi luate

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alexandru Rafila | Botoșani | București | Ligia Deca | Ministrul Educației

Ultimele articole