Roadpol Safety Days în Argeș: Peste 600 de amenzi și 25 de permise reținute

de | 23.09.2024 15:46 | Județean, Eveniment

Între 16 și 22 septembrie 2024, polițiștii argeșeni au participat la acțiunea Roadpol Safety Days, menită să prevină accidentele rutiere, conform Programului Operațiunilor Europene 2024 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL).

Proiectul își propune ca data de 18 septembrie să devină o zi fără decese în accidente rutiere, obiectiv îndeplinit în acest an în județul Argeș.

Potrivit IPJ Argeș, în cadrul acțiunii, au fost verificate 3041 de autoturisme, fiind aplicate 639 de sancțiuni contravenționale pentru depășirea limitei legale de viteză. De asemenea, au fost reținute 25 de permise de conducere.

67 de accidente rutiere grave în Argeș, în primele 8 luni

Din păcate, viteza excesivă sau neadaptată continuă să se situeze printre principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere.

În primele 8 luni ale anului 2024, în județul Argeș s-au înregistrat 67 de accidente rutiere grave, dintre care 15% au avut viteza ca principală cauză. Aceste accidente au dus la 25 de decese și 48 de răniți grav, înregistrându-se o scădere de 17% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Polițiștii argeșeni recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte limitele de viteză și să adopte un comportament prudent în trafic. Printre sfaturile oferite se numără:

  • Planificarea timpului de deplasare pentru a evita graba.
  • Moderarea accelerației și respectarea regulilor de circulație.
  • Evitarea distragerii atenției, inclusiv utilizarea telefonului mobil fără „hands-free”.
  • Verificarea stării vehiculului și a condițiilor de drum înainte de plecare.

Respectarea acestor recomandări contribuie la siguranța rutieră și la prevenirea accidentelor.

Foto: IPJ Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș