Roberta Metsola, un nou mandat de președintă a PE. Alina Gorghiu: ”O femeie puternică în funcția potrivită”

de | 16.07.2024 21:17 | Național, Politic

Deputații europeni au reales-o pe Roberta Metsola (PPE, Malta) în funcția de președinte al Parlamentului European până în 2027. Roberta Metsola a fost aleasă în primul tur de scrutin, unde a primit o majoritate absolută de 562 de voturi din 623 de voturi valabil exprimate prin vot secret (pe hârtie). Ea va continua să conducă Parlamentul în primii doi ani și jumătate ai celei de-a zecea legislaturi. Cu această ocazie ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a transmis un mesaj de felicitare.

Roberta Metsola este eurodeputată din 2013 și s-a născut în Malta în 1979. A fost aleasă prim-vicepreședintă în noiembrie 2020 și a fost președinta în exercițiu a Parlamentului după decesul președintelui Sassoli la 11 ianuarie 2022. La 18 ianuarie 2022, a fost aleasă președintă pentru a doua jumătate a celei de a noua legislaturi. Este a treia femeie ce deține funcția de președinte al Parlamentului European, după Simone Veil (1979-1982) și Nicole Fontaine (1999-2002).

”Felicitări, Roberta Metsola! Un nou mandat de președintă a Parlamentului European! Cu 562 de voturi pentru. O femeie puternică în funcția potrivită.

Succes, Roberta! Am avut plăcerea de a discuta cu ea la Senat, în 2022, dar și la Congresul Partidului Popular European de la București de anul acesta.

Europa are nevoie de acest leadership feminin, care să aducă toate vocile la aceeași masă. Așa se pot identifica cele mai bune soluții legislative pentru provocările cu care se confruntă Europa: război, atacuri hibride, dezinformare și rețele de crimă organizată”, a transmis Alina Gorghiu pe pagina de Facebook.

”Călătoria noastră continuă.
Sunt recunoscătoare și umilă pentru încrederea reînnoită de a servi ca președinte al Parlamentului European pentru încă un mandat.
Mulțumesc tuturor pentru susținere și pentru că ați crezut. Vom continua să scriem istorie, împreună”, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook de Roberta Metsola.

Foto descriptiv. Sursă foto: PNL

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Atenție, șoferi! Restricții temporare de circulație pe Transfăgărășan

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | București | Ministrul Justiției

Ultimele articole