România împărțită între furtuni și caniculă! Argeșul se află sub cod galben de vreme rea

de | 09.08.2024 12:30 | Județean, Lifestyle

Meteorologii au emis astăzi o avertizare meteo cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină. Acesta este valabil pentru 16 județe din România.

Bucureștiul și alte 5 județe din țară intră sub cod galben de caniculă.

ANM cod galben

Codul galben de vreme rea este valabil astăzi, 9 august până la ora 21:00.

ANM precizează că în perioada menționată în cea mai mare parte a Moldovei, vestul și sud-vestul Transilvaniei și local la munte va fi instabilitate atmosferică care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, cu rafale de 60…70 km/h și pe arii restrânse grindină.

Cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp, mai anunță meteorologii care transmit că astfel de fenomene vor se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări în zona montană şi în nordul Moldovei.

ANM cod galben

În ceea ce privește codul galben de caniculă acesta este valabil astăzi și vizează capitala și alte 5 județe din România.

Sudul Olteniei și sud-vestul și centrul Munteniei  se va confrunta cu temperaturi mari și disconfort termic, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi situate între 35 și 37 de grade Celsius.

Administrația Națională de Meteorologie mai informează cĂ astăzi, 9 august vor fi manifestări de instabilitate atmosferică în special în zonele de munte.

 

Foto: Antena3 CNN

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Primarul Cristian Gentea se judecă să recupereze Pădurea Trivale: ”TĂVĂLUGUL A PORNIT!”

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Administrația Națională de Meteorologie | Argeș | Trivale

Ultimele articole