România primește 1,7 miliarde de euro de la Comisia Europeană

de | 26.07.2024 22:41 | Economic, Județean

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan a anunțat faptul că țara noastră va primi 1,7 miliarde de euro de la Comisia Europeană, bani pentru proiecte strategice în cercetare şi inovare.

„După 2 ani de negocieri, Comisia Europeană a aprobat deblocarea a 1.7 miliarde de euro pentru proiecte strategice în cercetare și inovare! Acest lucru s-a petrecut pentru că #MCID și-a făcut treaba, iar Comisia Europeană a considerat îndeplinită condiția favorizantă „Buna guvernanță a strategiei naționale sau regionale de specializare inteligentă”, aflată în coordonarea noastră.”
Ministrul a mulțumit în mesajul său colegilor prezenți la negocieri.
„Le mulțumesc colegilor din minister care au participat la negocieri, în special secretarului de stat @Andrei Alexandru, dar și echipei din #MIPE care a fost implicată în acest proces. Munca lor bine făcută oferă, pentru 10 programe din cadrul Politicii de Coeziune, rambursări din fonduri europene. Investițiile vor acoperi toate regiunile țării.”
Bogdan Ivan

Foto: Facebook

Bogdan Ivan explică faptul că prin aceste finanțări, antreprenorii români sunt sprijiniți.
„Prin toate aceste finanțări, construim în România un ecosistem al inovației și sprijinim antreprenorii din domeniu, românii de geniu care dezvoltă tehnologii de ultimă generație și aduc plus valoare în economie și industrie.”, este mesajul transmis de ministrul Bogdan Ivan pe Facebook.
Foto: Facebook Bogdan Ivan 
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bogdan Ivan | București | Budapesta