Romgaz, a doua companie din portofoliul Ministerului Energiei, se pregătește să intre pe piața de furnizare, marcând un moment semnificativ. Anunțul a fost făcut de ministrul Energiei, Sebastian Burduja, care a subliniat importanța acestui pas, care va aduce oportunități pentru clienții casnici și non-casnici, așteptate spre sfârșitul anului. O mai mare concurență va conduce la facturi mai mici pentru cetățeni, iar România își propune să devină un jucător important pe piața energetică regională.
”După Hidroelectrica, Romgaz este a doua companie din portofoliul ministerului energiei care intră pe piața de furnizare. Este unul dintre cei mai importanți pași pe care o companie românească de profil îi face în ultimii ani. Este deopotrivă o dovadă de curaj, dar și una de încredere în propriile capacități de a performa pe o piață competitivă. Ca Ministru al Energiei sunt mândru și îi felicit pe cei care s-au angajat la acest efort.
Primele oferte pentru clienții casnici și non-casnici sunt așteptate spre sfârșitul acestui an, odată cu finalizarea procedurilor de achiziție și implementare a soluțiilor digitale pentru gestionarea fluxului de clienți, proceduri demarcate în aceste zile. Este important ca fiecare român să intre pe site-ul ANRE și să aleagă cele mai bune oferte ale furnizorilor. O concurență mai mare, într-o piață funcțională și transparentă, va aduce facturi mai mici pentru toți românii”, a explicat ministrul Energiei, Sebastian Burduja, în deschiderea mesajului publicat pe pagina de Facebook.
România, un actor central în asigurarea independenței energetice a Europei?
Mai departe ministrul Energiei a punctat că mandatează atât Romgaz, cât și Hidroelectrica, să caute oportunități de extindere a activităților pe piața regional, pentru că ”este timpul ca România să joace în liga mare”. În perspectivă, Sebastian Burduja explică că prin toți acești pași, se asigură că românii vor avea, în viitorul apropiat, prețuri stabile, că securitatea și siguranța energetică vor fi regula, dar și că România va fi un actor central în eforturile de asigurare a securității și independenței energetice a Europei.
”Aceasta intrare a Romgaz pe piața de furnizare este doar o etapă într-un plan mai amplu. Mandatez atât Romgaz, cât și Hidroelectrica, să caute oportunități de extindere a activităților pe piața regională. Este timpul ca România să joace în liga mare. Avem resurse, oameni pregătiți și o nouă strategie energetică națională, adoptată anul trecut, prima după 17 ani.
România își ia viitorul energetic în propriile mâini. Companiile românești trec de la stadiul de producător la cel de furnizor de energie. Pe zona de energie, începem să producem. În țară panouri fotovoltaice sau baterii pentru stocarea energiei.
Este un moment în care vorbim despre lărgirea orizonturilor. Energia este un capitol unde România poate fi competitivă, atât prin companiile din portofoliul Ministerului Energiei, cât și prin proiectele private și publice pentru care au fost atrase zeci de miliarde de euro. Pentru asta, vrem să dăm un exemplu de management performant, transparentă și eficientă, atât prin ministerul energiei, cât și prin companiile unde suntem acționar majoritar. Astăzi la ora 16:00 vom prezenta un plan de reformă în acest sens.
Prin toți acești pași, ne asigurăm că românii vor avea, în viitorul apropiat, prețuri stabile, că securitatea și siguranța energetică vor fi regula, dar și că România va fi un actor central în eforturile de asigurare a securității și independenței energetice a Europei. Înainte, împreună”, a concluzionat Sebastian Burduja.
Foto descriptiv. Sursă foto: FB Sebastian Burduja.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
S-a semnat contractual de finanțare. Începe restaurarea Bisericii Domnescă din Curtea de Argeș