Șapte persoane au fost reținute în dosarul cu trafic de migranți

de | 05.06.2024 14:36 | Național, Eveniment, Importante, Județean

Șapte persoane au fost reținute de procurorii DIICOT, iar alte trei au fost puse sub control judiciar, în urma celor 67 de percheziții ce au avut loc ieri, 04 mai, în Argeș și în țară, într-un dosar penal ce vizează săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de migranți, facilitarea șederii ilegale în România și spălarea banilor.

Unul dintre  inculpați este acuzat și de comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținerea de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu.

În urma perchezițiilor, oamenii legii au confiscat înscrisuri (aproximativ 47.000 de file), sume de bani în euro și lei, telefoane mobile, o cantitate de drog de risc (canabis), mai multe plante și semințe de canabis, o instalație și echipamente destinate dezvoltării rapide a plantelor de canabis indoor, precum și alte mijloace de probă.

Astăzi a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Caraş-Severin cu propunerea de arestare preventivă a 6 dintre inculpaţii reţinuţi, faţă de un altul, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Caraş-Severin dispunând măsura controlului judiciar.

Reamintim că, descinderile au loc în județele Caras-Severin, Timiş, Arad, Bihor, Argeş, Sibiu şi municipiul Bucureşti.

Potrivit procurorilor DIICOT, mai multe foste și actuale cadre MAI au fost implicate în organizarea și funcționarea unei ample rețele de migranți pe teritoriul României. Rețeaua era coordonată tot de un fost angajat al Ministerului de Interne.

În intervalul 2022 – iunie 2024, gruparea, din care făceau parte peste 37 de suspecți, cetățeni români și străini și 7 grupuri de firme însumând  31 de societăți comerciale  cu sediile în Caraș-Severin, Timiș și Arad, a acționat pe teritoriul României, în scopul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți.

Membrii grupării au obținut avize de muncă și vize pentru 1.181 de migranți, majoritatea din Pakistan și Bangladesh, cu încălcarea legii, spun procurorii.

Migranții plăteau sume cuprinse între 500 și 6.000 de euro pentru un aviz de muncă, iar rețeaua a facilitat și șederea ilegală în România a unor migranți ale căror vize expiraseră, potrivit DIICOT.

Mai multe informații despre acest subiect AICI

Sursa Foto focuspress.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un bărbat beat a pus salvamontiștii și medicii pe drum după ce a sunat la 112 spunând că a căzut într-o râpă şi are dureri mari în piept

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Arad | Caraș-Severin | Pakistan | Sibiu

Ultimele articole