Sărbătoare duhovnicească la Catedrala Sfinții Apostoli din Mioveni

de | 16.09.2024 09:49 | Mioveni, Lifestyle

Duminică Catedrala Sfinții Apostoli din Mioveni a fost cuprinsă de o atmosferă de sărbătoare, ocazionată de oficierea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic Argeșeanul, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului avându-l aproape pe Preasfințitul Părinte Teofan Koja, Episcop de Filomilion din Patriarhia Ecumenică. Evenimentul a reunit un număr semnificativ de credincioși, care au avut ocazia să asculte predica ierarhilor despre importanța și valorile ce străbat monumentul religios al orașului.

În cuvântul rostit, Chiriarhul Eparhiei a vorbit despre frumoasa catedrală a orașului Mioveni – un exemplu de perfectă conlucrare între Biserică și Autoritatea administrativă locală. Mai mult, Ierarhul Argeșean și-a amintit de anii petrecuți în Argeș de către Preasfințitul Părinte Teofan Koja, potrivit informării publicte de cei de la Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului pe pagina de Facebook. De asemenea, în cuvântul rostit cu această ocazie, Preasfințitul Părinte Teofan Koja a prezentat legătura de suflet pe care o are cu Eparhia Argeșului și Muscelului și cu Ierarhul locului, amintind și de vizita făcută în urmă cu 10 ani în orașul Mioveni, potrivit sursei citate.

Piatra de temelie la această impunătoare catedrală a fost aşezată în 29 iunie anul 1993, de către Întâistătătorul Eparhiei, Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic. ”La îndemnul Chiriarhului Eparhiei Argeşului şi Muscelului un grup de iniţiativă, coordonat de preoţii bisericii Sf. Mc. Gheorghe din oraş, a făcut toate demersurile necesare contruirii unui asemenea edificiu de cult.

Existând doar o singură biserică în oraş, iar numărul locuitorilor fiind foarte mare, noua catedrală a fost proiectată la dimensiuni impresionante, fiind în prezent cel mai mare locaş de cult din cuprinsul Eparhiei Argeşului şi Muscelului.

Fondurile necesare construcţiei până la cota 0 au venit din partea populaţiei şi a unor sponsori.

Secretariatul de Stat pentru Culte şi Consiliul Judeţean Argeş au avut în acest sens o contribuţie hotărâtoare.

Costurile fiind foarte mari, lucrările au fost preluate ulterior de Consiliul Local al Primăriei Mioveni care a direcţionat în fiecare an sume foarte mari pentru definitivarea construcţiei”, potrivit sursei citate.

Sursă foto: FB Arhiepiscopia Argeșuilui și Muscelului (Foto: Cristian Gheorghe).

Citiți, de aseemnea, pe anchetoanline.ro:

Străzile din Pitești care rămân azi fără curent

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului | Calinic Argeșeanul | Mioveni