Scădere semnificativă a focarelor de Pesta Rumegătoarelor Mici în România

de | 20.09.2024 19:17 | Național, Eveniment

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță o evoluție pozitivă în combaterea pestei rumegătoarelor mici (PRM) în România.

În prezent, mai sunt active 27 de focare de PRM, față de 37 săptămâna trecută, înregistrându-se o reducere de 10 focare. Dintre acestea, 9 au fost stinse în județul Tulcea și unul în județul Constanța.

Măsurile stricte de control și eradicare a PRM, stabilite prin ordinul comun emis de ANSVSA, MADR și MAI, rămân în vigoare pentru a preveni noi răspândiri ale bolii.

ANSVSA colaborează strâns cu crescătorii de animale și transportatori pentru a asigura implementarea corectă a acestor măsuri și pentru a preveni focare secundare, care pot apărea din cauza transporturilor ilegale de animale.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a reacționat rapid la apariția și evoluția focarelor de pestă a micilor rumegătoare (PMR) în județele Tulcea, Constanța, Ialomița și Timiș, iar rezultatele se reflectă în scăderea numărului de focare. Serviciile veterinare din întreaga țară depun eforturi susținute pentru a limita răspândirea virusului, aplicând măsuri corecte, în conformitate cu legislația europeană aplicată în toate statele membre.”, transmit reprezentanții ANSVSA

Pesta Rumegătoarelor Mici este o boală virală gravă care afectează ovinele și caprinele, având o mortalitate de până la 70%, dar nu reprezintă un pericol pentru oameni.

foto descriptiv: Pexels

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Peste 3.200 de animale și 14.000 de păsări au murit în urma inundațiilor din Vaslui și Galați

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANSVSA | Constanța | Ialomița | Sulina | Tulcea | Vaslui