Scădere semnificativă a focarelor de Pesta Rumegătoarelor Mici în România

de | 04.10.2024 21:23 | Național, Eveniment

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță o evoluție pozitivă în combaterea pestei rumegătoarelor mici (PRM) în România.

În această săptămână au fost stinse ultimile 17 focare din județul Tulcea, iar în prezent mai sunt active 7 focare de pesta rumegătoarelor mici (PRM) în județul Timiș.

Potrivit sursei citate, măsurile stricte de control și eradicare a PRM, stabilite prin ordinul comun emis de ANSVSA, MADR și MAI, rămân în vigoare pentru a preveni noi răspândiri ale bolii.

ANSVSA colaborează strâns cu crescătorii de animale și transportatori pentru a asigura implementarea corectă a acestor măsuri și pentru a preveni focare secundare, care pot apărea din cauza transporturilor ilegale de animale.

Pe fondul situației din Timiș, măsurile suplimentare și prevăzute in Ordinul comun ANSVSA, MAI, MADR vor fi prelungite pentru încă 30 de zile. Vă reamintim că acest ordin permite mișcarea ovinelor pe teritoriul României doar cu acordul scris al directorului executiv al DSVSA teritorial competentă de la nivelul exploatației de expediere.

Atragem atenția asupra activităților ilegale, cum ar fi transporturile clandestine de animale, care pot genera focare secundare de boală la mare distanță de focarele inițiale și care pun în pericol eforturile de export.”, transmit reprezentanții ANSVSA

Pesta Rumegătoarelor Mici este o boală virală gravă care afectează ovinele și caprinele, având o mortalitate de până la 70%, dar nu reprezintă un pericol pentru oameni.

foto descriptiv: Pexels

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru românii care vor să meargă în Bosnia și Herțegovina

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANSVSA | Sulina | Tulcea