Scenariu ANM. România ar putea rămâne fără zăpadă în câțiva ani

de | 30.12.2022 20:55 | Lifestyle, Național, Știri

 

Directorul ANM, Elena Mateescu, a vorbit la un post de televiziune despre șansele de a mai vedea zăpadă în această iarnă, la noi în țară.

 

Într-adevăr, debut de iarnă 2022-2023 foarte călduros. Încheiem un an 2022 de asemenea, posibil în top 3 cei mai cald an din istoria măsurătorilor meteorologice, iar decembrie până la acest moment, înregistrează o abatere termică pozitivă de 3 grade Celsius ceea ce va face ca și această lună decembrie să fie în top 5 cele mai calde luni”, a precizat directorul ANM, la Antena 3 CNN.

 

Estimările făcute de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță vreme mai caldă decât în mod normal și în prima lună din 2023.

 

Așa cum arată și estimările actualizată astăzi pentru Administrația Națională de Meteorologie și care cuprind prima lună a anului 2023 ianuarie acestea indică o probabilitate ridicată ca cel puțin până la jumătatea lunii ianuarie vremea să fie una în continuare mai caldă decât în mod obișnuit.”

 

Primele zile din 2023 vor fi foarte călduroase, maximele ajungând până la 17-18 grade Celsius.

 

Deficitul de precipitații rămâne de interes și, într-adevăr, stratul de zăpadă prezent la acest moment doar în munții Călimani și Bucegi, cu siguranță se va putea diminua, pentru că și în zona montană va fi mai cald în următoarea perioadă”, a mai adăugat Elena Mateescu.

 

ANM

 

De Revelion va fi cald în toată țara, minimele vor fi unele pozitive, inclusiv în București unde se vor înregistra 1-3 grade Celsius.

În ceea ce privește zăpadă, aceasta va fi doar pe crestele munților, la altitudini mai mari de 1.800 de metri.

Vestea proastă este că din cauza încălzirii globale, experții climatologi transmit că s-ar putea să nu mai avem zăpadă în câțiva ani.

 

Foto: pixabay

 

 

 


Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Administrația Națională de Meteorologie | Bucegi | București | Elena Mateescu | Vedea

Ultimele articole