Se va construi un nou pod peste Dunăre, între Giurgiu și Ruse

de | 30.08.2024 20:43 | Eveniment, Național

Un nou pod va fi construit peste Dunăre, făcând legătura între România și Bulgaria. Anunțul a fost făcut, astăzi, de șeful Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol.

Compania de drumuri a transmis la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar elaborării studiului de fezabilitate în baza căruia va fi construit  cel de-al doilea pod ce va asigura legătura între Giurgiu şi Ruse, a anunţat directorul general Cristian Pistol, pe pagina sa de Facebook.

Documentația urmează să fie validată de ANAP, iar pentru realizarea studiului de fezabilitate va fi acordat un termen maxim de 23 de luni din momentul începerii contractului.

Proiectantul va trebui să găsească soluţia optimă pentru ca acest nou pod transfrontalier să asigure conexiunea atât între infrastructura rutieră, cât şi cea feroviară dintre cele două ţări. După ce va fi construit, acest nou pod dunărean (al treilea între România şi Bulgaria) va asigura ambelor state un potenţial mai mare de dezvoltare economică, atât la nivel regional, cât şi european, pe axa nord – sud”, se arată în mesajul publicat de directorul CNAIR pe Facebook.

Potrivit oficialului, contractul este finanţat prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF 2).

După validarea documentației de atribuire vom publica Anuntul de Participare la licitație în cadrul căruia vom stabili și data limită pentru depunerea ofertelor”, a adăugat Cristian Pistol.

Foto Facebook Cristian Pistol

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Cum va fi vremea în prima lună de toamnă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bulgaria | Cristian Pistol | Giurgiu