Secretar de stat german: ”Ne dorim să învățăm din experiența României privind reforma sistemului public de pensii!”

de | 04.10.2024 13:18 | Național, Politic

Cu ocazia întâlnirii bilaterale de pe 3 octombrie, cu prilejul Zilei Unității Germane, ministrul Muncii și Solidarității Sociale din România, Simona Bucura-Oprescu, a discutat cu secretarul de stat german Rolf Schmachtenberg despre intensificarea cooperării în domeniul pieței muncii și al politicilor sociale. În contextul reînnoirii Declarației comune de intenție, oficialii au pus accent pe schimbul de bune practici și protecția drepturilor lucrătorilor români din Germania. Rolf Schmachtenberg a lăudat reforma sistemului public de pensii din România, subliniind dorința de a învăța din experiența românească în fața transformărilor care afectează și sistemul german de pensii.

Rolf Schmachtenberg, secretar de stat în cadrul Ministerului Federal al Muncii si Afacerilor Sociale din Germania, efectuează în aceste zile o vizită oficială în România. Astfel, potrivit informării MMSS, discuțiile au vizat în principal reînnoirea Declarației comune de intenție dintre Ministerul Muncii și Solidarității Sociale din România și Ministerul Federal al Muncii și Afacerilor Sociale din Republica Federală Germania privind intensificarea cooperării în domeniul pieței muncii și politicilor sociale, precum și extinderea domeniilor de colaborare. Noul plan comun de acțiune va include schimburi de bune practici și controale mixte în domeniul inspecției muncii, în domeniul ocupării forței de muncă și îmbunătățirea protecției drepturilor lucrătorilor români din Germania. Totodată, se va avea în vedere și întărirea cooperării privind asistența socială și pensiile. Din acest punct de vedere, secretarul de stat Rolf Schmachtenberg a apreciat în mod deosebit implementarea noii legi a pensiilor în România, potrivit sursei citate.

”Vă felicit, doamnă ministru Simona Bucura Oprescu, pentru reforma pensiilor pe care ați realizat-o într-un timp atât de scurt! Și sistemul de pensii german trece prin transformări importante și ne dorim să învățăm din experiența României privind reforma sistemului public de pensii, mai ales că este vorba și de un amplu proces de digitalizare”, a declarat Rolf Schmachtenberg, potrivit sursei citate.

”În primul rând, doresc să vă transmit cele mai bune gânduri cu ocazia Zilei Unității Germane. Avem o cooperare foarte bună cu Ministerului Federal al Muncii si Afacerilor Sociale din Germania și îmi doresc să ne extindem colaborarea în cât mai multe domenii de activitate, având în vedere că avem provocări comune. Vom avea un Plan de Acțiune comun pentru perioada 2025 – 2027”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu, potrivit informării MMSS.

Discuțiile de au vizat și stadiul transpunerii Directivei (UE) 2022/2041 privind salariile minime adecvate în UE.

Sursă foto: FB MMSS.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu: „Îmi doresc ca și în România să se dezvolte economia socială”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Germania | Ministerul Muncii | Ministrul Muncii | Simona Bucura-Oprescu

Ultimele articole