Secțiunea 5 a Autostrăzii Sibiu-Pitești. Constructorul italian a ajuns la un progres fizic de 79%

de | 06.09.2024 14:54 | Național, Administrație

Ministrul Transporturilro, Sorin Grindeanu, și directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, au anunțat astăzi că lucrările au avansat într-un ritm bun pe șantierul secțiunii 5 a Autostrăzii Sibiu – Pitești. Potrivit celor doi, constructorul italian a ajuns la un progres fizic de 79%.

Sursă foto: FB Cristian Pistol.

”Progres bun pe Secțiunea 5 a Autostrăzii Sibiu-Pitești (A1)!

Am verificat astăzi activitatea pe șantierul acestei secțiuni, unde constructorul italian a ajuns la un progres fizic de 79%.

Din toți cei 30,35 km ai acestei secțiuni, cuprinse între Pitești și Curtea de Argeș, cele mai avansate lucrări sunt pe primii 16 km (între Nodul Băiculești și Nodul Bascov), pe care circulația ar putea fi deschisă anul acesta.

Termenul contractual pentru finalizarea lucrărilor pe întreaga secțiune este 2025.”, a punctat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook.

”Dacă se menține ritmul este posibilă deschiderea…”

Sursă foto: FB Cristian Pistol.

”Lucrările avansează într-un ritm bun pe șantierul Secțiunii 5 a Autostrăzii Sibiu – Pitești (A1)!

Constructorul italian a ajuns la un progres fizic de 79% pe cei 30,35 km ai acestei secțiuni, cuprinse între Pitești și Curtea de Argeș.

Dacă se menține ritmul este posibilă deschiderea încă din acest an a circulației pe primii 16 km, între Nodul Băiculești și Nodul Bascov.

Webuild are ocazia acum să demonstreze că este un constructor de top și reușește să finalizeze lucrările pe jumătate din această secțiune de autostradă înainte de termenul contractual (2025).”, a transmis Cristian Pistol, ședful CNAIR pe pagina de Facebook.

Sursă foto: FB Cristian Pistol.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Câte unități de învățământ nu au autorizație? Măsuri întreprinse de pompieri la începerea noului an școlar

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Băiculești | Bascov | Cristian Pistol | Pitești | Sibiu | Sorin Grindeanu | Uiasca | Valea Ursului