Iată că avem și componența comisiilor pentru controlul Serviciului Român de Informații (SRI) și Serviciului de Informații Externe (SIE). Pe lista parlamentarilor care fac parte din aceste comisii de control sunt și câteva nume controversate.
Astfel, Eugen Bejinariu de la PSD va conduce comisia SRI, în timp ce Alexandru Muraru de la PNL va prelua conducerea comisiei SIE. Mai departe, Felix Stroe, senator PSD cu un trecut legat de Securitate, a fost ales vicepreședinte al Comisiei SIE. De altfel, numirea unor parlamentari cu un trecut controversat, precum Mircia Chelaru, a stârnit controverse și discuții.
Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat, luni, componenţa nominală a Comisiei parlamentare pentru controlul SRI, iar parlamentarii i-au ales ca membri pe următorii parlamentari: deputatul PSD Eugen Bejinariu, deputatul PSD Petru Bogdan Cojocaru, senatorul PSD Laurenţiu Ţepeluş, deputatul AUR Fabian Cristian Radu, senatorul PNL Nicolae Neagu, deputatul PNL Răzvan Prişcă, deputatul USR Allen Coliban, deputatul SOS Vasile Nagy, deputatul UDMR Csoma Botond. Pentru funcţia de preşedinte al comisiei SRI a fost ales Eugen Bejinariu, vicepreşedinte este Nicolae Neagu, iar secretar – Csoma Botond.
Plenul Parlamentului i-a ales, luni, pe membrii Comisiei speciale pentru controlul activității SIE: Alexandru Muraru (deputat PNL) – președinte, Felix Stroe (senator PSD) – vicepreședinte, Mihai Fifor (deputat PSD) – secretar, iar Mircia Chelaru (senator AUR), Sorin Gheorghe Șipoș (senator PSD), Anamaria Gavrilă (deputat POT), Lorand Turos (senator UDMR) – membri. Vicepreședinte al Comisiei SIE este senatorul PSD Felix Stroe.
Mircia Chelaru este senator AUR de Argeș. A fost șef al Statului-Major al Apărării, și în toamna anului trecut, potrivit Ancheta, a pierdut definitiv procesul în care cerea revizuirea deciziei de condamnare la 3 ani de închisoare cu suspendare, la care a fost condamnat în 2016 în scandalul ”Case pentru generali”. Deși a scăpat de pușcărie, ”i s-a instituit măsura confiscării speciale cu privire la suma de 170.000 de euro, după ce a obținut o locuință de serviciu în mod fraudulos, apoi a vândut-o la un preț de 13 ori mai mare!”.
Sursă foto: FB Parlamentul României – Camera DEputatilor și ediția tipărită
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro: