Senatorul Dănuț Bica a participat la ,,Conferința internațională privind guvernarea platformelor digitale”

de | 01.07.2024 09:32 | Național, Politic

Senatorul Dănuț Bica a participat la ,,Conferința internațională privind guvernanța platformei digitale: construirea unui forum global al rețelelor”.
Danut Bica
Evenimentul a fost organizat în perioada 17-18 iunie la Dubrovnik de UNESCO și Agenția pentru Media Electronică din Croația.
„Am avut onoarea să reprezint Parlamentul României la această reuniune, în calitate de secretar al Comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, împreună cu senatorul Remus Negoi, vicepreședintele aceleiași comisii, și senatorul Claudiu Marinel Mureșan, președintele Comisiei pentru comunicații, tehnologia informației și inteligență artificială”, a transmis în mediul online senatorul Dănuț Bica.
Danut Bica
Acesta mai precizează faptul că evenimentul a fost organizat cu ocazia ,,Zilei internaționale pentru combaterea discursului instigator la ură”.
,,Conferința internațională privind guvernarea platformelor digitale a fost organizată cu ocazia ,,Zilei internaționale pentru combaterea discursului instigator la ură” (18 iunie). La eveniment au participat reprezentanți ai instituțiilor publice, ai organizațiilor internaționale, media audio-video, media electronică, autoritățile de reglementare online și reprezentanții platformelor digitale împotriva răspândirii și proliferării exponențiale a discursului instigator la ură, a discriminării și a xenofobiei online.
Sesiunea plenară a inclus teme precum: combaterea dezinformării online și a discursului instigator la ură pentru a promova pacea și a garanta respectarea drepturilor omului, rolul platformelor digitale în respectarea drepturilor omului în sistemele de guvernare, coalițiile cu mai multe părți interesate, cunoștințele locale pentru guvernarea platformelor digitale.
Punctul culminant al evenimentului l-a constituit lansarea „Forumului global al rețelelor de reglementare”, care reunește autoritățile de reglementare pentru a crea un spațiu global de colaborare, pentru discuții și schimbul de bune practici în reglementarea platformelor digitale. Se așteaptă ca acest forum să joace un rol crucial în consolidarea eforturilor internaționale de reglementare a mediului digital, promovând un internet mai sigur și mai responsabil.
Această inițiativă reprezintă un pas important către o colaborare internațională mai strânsă și eficientă în contextul actual, care ne va permite să schimbăm modele de bune practici și să dezvoltăm strategii comune pentru guvernarea platformelor digitale, contribuind astfel la un mediu digital sănătos și sigur pentru toți utilizatorii”
Comunicatul integral poate fi accesat aici: https://senat.ro/StiriSenatDetaliu.aspx…
Foto: Facebook Bica Danut
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Croația | Dănuț Bica | Dubrovnik | Mureș | Parlamentul României | Târgu Mureș

Ultimele articole