”Siguranța pacientului după ce pleacă de la spital depinde de rigurozitatea lui de a urma tratamentele medicale…”

de | 18.09.2024 08:37 | Județean, Lifestyle

Ieri, 17 septembrie, a fost celebrată Ziua Mondială a Siguranței Pacientului, iar Spitalul Județean de Urgență Pitești, instituție medicală aflată în subordinea Consiliului Județean Argeș, a marcat simbolistica acestui eveniment prin iluminarea clădirii în culoarea portocalie.

Se dorește astfel să fie crescut gradul de conştientizare cu privire la necesitatea implicării active a pacienţilor şi a familiilor acestora la toate nivelurile de îngrijire a sănătăţii pentru a îmbunătăţi siguranţa acestora. Siguranţa pacientului este fundamentală pentru furnizarea de îngrijiri medicale în toate situaţiile. Cu toate acestea, evenimentele adverse evitabile, erorile şi riscurile asociate cu îngrijirea sănătăţii rămân provocări majore pentru siguranţa pacienţilor.

Foto screenshot FB CJ Arges.

„Astăzi (n.r. – 17 septembrie) celebrăm Ziua Mondială a Siguranței Pacientului și la Spitalul Județean de Urgență Pitești marcăm acest eveniment prin proiecția culorii portocalii pe clădirea spitalului. Profit de această ocazie pentru a puncta câteva aspecte în privința parteneriatului permanent care trebuie să existe între sistemul medical și pacient, respectiv familia acestuia. Siguranța pacientului depinde de mulți factori și ceea ce ține de sistemul medical este într-o continuă dinamică.

Anul acesta se pune accentul pe creșterea capacității sistemelor medicale de a investi în echipamente și dotări care să grăbească și să dea o acuratețe mai bună în diagnostic. Din această perspectivă, noi, ca medici de urgență, ne confruntăm cu acest aspect în fiecare zi: elementul denumit timp – timpul în care trebuie să îngrijim un pacient pentru ca starea lui să nu se agraveze și să stabilim un diagnostic corect.

Pe de altă parte, trebuie să punctăm că, din partea pacienților și a familiilor acestora, trebuie să existe o înțelegere a faptului că siguranța pacientului după ce pleacă de la spital depinde de rigurozitatea lui de a urma tratamentele medicale, de perseverența lui de a face controale medicale la timp și de a ține legătura cu medicul de familie și să nu aștepte ca patologia de care suferă să se agraveze în mod, uneori, ireversibil”, a punctat dr. Marius Pascu, șeful UPU de la Spitalul Județean de Urgență Pitești, potrivit informării publicate de CJ Argeș pe pagiuna de Facebook.

Foto screenshot FB CJ Arges.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Bărbatul care a provocat un incendiu la Palatul Parlamentului este căutat în continuare de Poliție

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | Spitalul Județean de Urgență Pitești

Ultimele articole