Societatea Apă Canal 2000 SA face apel către utilizatori: „Atenție la modul în care este folosită apa potabilă, mai ales în perioadele de secetă prelungită”

de | 17.06.2024 16:21 | Județean, Administrație

Societatea Apă Canal 2000 SA face apel către toţi utilizatorii să acorde mai multă atenţie modului în care folosesc apa potabilă, mai ales în perioadele de secetă prelungită, pentru a evita prejudicierea alimentării cu apă a unui număr semnificativ de consumatori.

Reprezentanții societății recomandă populaţiei să utilizeze raţional apa potabilă, numai în scopurile prevăzute în contractul de furnizare a serviciului de alimentare cu apă, respectiv consum menajer pentru satisfacerea nevoilor gospodăreşti, şi să evite folosirea acesteia în alte scopuri, cum ar fi: activităţi de agrement, activităţi agricole, irigatul grădinilor, spălatul teraselor, curţilor, pavajelor.

Trebuie precizat că utilizarea apei potabile în exces afectează în special utilizatorii din zonele mai înalte sau pe cei aflați la capăt de rețea, care rămân fără apă sau primesc apă cu presiune scăzută în condiții de creștere a consumului.

Societatea Apă Canal 2000 SA a luat măsuri pentru folosirea la maximum a capacităților de producție, transport și distribuție a apei potabile şi nu se confruntă deocamdată cu probleme legate de asigurarea necesarului de apă pentru consumatori, sistemele fiind dimensionate pentru a acoperi necesarul populaţiei şi al celorlalte categorii de utilizatori, dar odată instalat sezonul cald consumul de apă creşte şi se poate ajunge în situaţia în care stocul din rezervoarele de înmagazinare a apei să fie insuficient.

În situația reducerii drastice a debitelor surselor de apă în caz de secetă, furnizarea apei se va face după un program propus de operator și aprobat de autoritatea administrației publice locale, program ce va fi adus la cunoștință utilizatorilor în timp util, prin mijloace adecvat, mai transmit reprezentanții societății.

Aceștia mai anunță că Societatea Apă Canal 2000 va face în continuare eforturi pentru a asigura un regim de furnizare a apei 24 de ore din 24, prin implementarea lucrărilor de investiţii şi modernizare, dar contează și pe sprijinul utilizatorilor în ceea ce privește folosirea rațională a resurselor de apă.

„În caz contrar, vom fi nevoiți să trecem la furnizarea apei cu program.

Folosirea rațională a apei și prevenirea risipei reprezintă o responsabilltate comună, a operatorului de apă și a tuturor consumatorilor!”, mai precizează conducerea societății.

 

Foto: Apa canal 2000

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

 

Societatea APĂ CANAL 2000 S.A. Piteşti angajează instalator

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Apă Canal 2000 | Societatea Apă Canal 2000 SA

Ultimele articole