Șofer de 28 de ani din Coșești prins cu viteză excesivă prin Pitești

de | 30.09.2024 15:51 | Pitești, Eveniment

În ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș, împreună cu structurile rutiere ale polițiilor municipale și orășenești, au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze ale accidentelor rutiere. Ei s-au concentrat pe depistarea șoferilor care încalcă legislația rutieră, în special cei cu un comportament agresiv la volan, dar și pe cei care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

În colaborare cu structurile de ordine publică, polițiștii au organizat 76 de filtre rutiere, realizând 494 de testări pentru depistarea consumului de alcool și substanțe interzise.

Ca urmare a acțiunilor desfășurate, polițiștii au aplicat 164 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 55.600 de lei. De asemenea, au fost reținute 18 permise de conducere și retrase 10 certificate de înmatriculare.

Dintre abaterile constatate, 60 au fost pentru depășirea limitei legale de viteză. În plus, din cele 18 permise reținute, 4 au fost pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 km/h, iar 5 pentru conducerea sub influența alcoolului (cu valori ale alcoolemiei sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat).

Tot în ultimele 24 de ore, polițiștii au descoperit 5 infracțiuni rutiere: 3 pentru conducere sub influența alcoolului (cu valori de 0,84, 0,81 și 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat), una pentru conducere fără drept și una pentru conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare (un motociclu care purta plăcuțele de înmatriculare ale unui alt vehicul).

Printre persoanele depistate de polițiștii rutieri conducând cu viteză excesivă s-a numărat și un bărbat de 28 de ani din Coșești.

Acesta a fost depistat de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești  pe str. Calea Câmpulung din muncipiul Pitești, fiind înregistrat cu viteza de 124 de km/h, cu 74 peste limita legală.

În urma abaterii constatate, șoferul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice. Totodată permisul de conducere i-a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă fără drept de circulație.

 

Sursă foto: Facebook MAI

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Acțiuni de prevenire a riscului rutier pe Autostrada A1

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Coșești | Pitești

Ultimele articole