Șofer de 74 de ani prins conducând cu 117 km/h în localitate

de | 19.08.2024 17:09 | Eveniment, Județean

Surprinzător pentru vârsta sa, un bărbat de 74 de ani din Câmpulung a fost depistat de polițiștii Biroului Rutier Câmpulung conducând cu o viteză alarmantă de 117 km/h pe DN 73, în comuna Mihăești, unde limita legală este de doar 50 km/h.

Incidentul a avut loc pe 18 august  și a ridicat semne de întrebare cu privire la prudența șoferilor în vârstă.

Pentru această abatere gravă de la normele de circulație, bărbatul a fost sancționat cu o amendă de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, și a rămas fără permis de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Acest caz atrage atenția asupra faptului că viteza excesivă este periculoasă la orice vârstă și că respectarea regulilor de circulație este esențială pentru siguranța rutieră.

Șofer de 54 de Ani depistat cu viteza excesivă și depășiri Ilegale pe DN 73

Nu a fost singurul care a circulat cu viteză excesivă pe DN 73.

Polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au identificat și un bărbat de 54 de ani din Ștefănești, care circula cu aceeași viteză, tot pe raza comunei Mihăești, unde limita legală era de 50 km/h. Mai grav, șoferul a efectuat o manevră de depășire ilegală, traversând marcajul longitudinal simplu continuu.

Pentru aceste abateri, bărbatul a fost sancționat cu o amendă de 2.475 de lei și i-a fost suspendat permisul de conducere pentru 150 de zile, conform OUG 195/2002R. Poliția reamintește importanța respectării legislației rutiere pentru prevenirea accidentelor și asigurarea siguranței pe drumurile publice.

Foto descriptiv promotor.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Circulație temporar închisă pe A1 București – Pitești, pe 20 august

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: comuna Mihăești | DN 73