Șofer de 43 de ani din Dragoslavele prins de polițiști băut la volan

de | 13.09.2024 18:05 | Județean, Eveniment

Reducerea riscului rutier este un obiectiv al acțiunilor polițiștilor rutieri argeșeni. În acest context aceștia împreună cu structurile de ordine publică au acționat în ultimele 24 de ore în 40 de filtre rutiere, efectuând 410 testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea consumului de alcool sau substanțe cu efect psihoactiv.

În urma abaterilor constatate au fost aplicate, pentru abateri la normele rutiere, 389 de sancțiuni contravenționale. Totodată au fost reținute 16 permise de conducere și retrase 10 certificate de înmatriculare.

De priecizat că din totalul abaterilor la regimul rutier constatate de polițiști, 109 au fost depășiri ale regimului legal de viteză.

Printre persoanele depistate în ultimele 24 de ore conducând sub influența alcoolului a fost și un bărbat de 43 de ani, din Dragoslavele. Acesta a fost depistat de polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr conducând o mașină pe raza localității de domiciliu, în urma verificărilor rezultând indicii cu privire la consumul de băuturi alcoolice.

Argeșeanul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, pentru efectuarea analizelor de laborator care să stabilească dacă sunt întrunite condițiile pentru răspunderea penală.

„În cauză au fost întocmite documente procedurale, iar cercetările sunt continuate, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită și luarea măsurilor legale care se impun.”, transmit polițiștii argeșeni.

Polițiștii rutieri atrag atenția asupra unui comportament responsabil în trafic, acționând pentru depistarea comportamentului agresiv, precum și a șoferilor care aleg să conducă după ce au consumat alcool sau substanțe psihoactive, punând astfel în pericol și pe ceilalți utilizatori ai drumului public.

Aceștia amintesc de asemenea despre modificările referitoare la felul în care se aplică pedepsele în situația unor accidente din care rezultă decesul unor participanți la trafic, iar șoferul responsabil conduce sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără drept, acestea fiind situații în care pedeapsa ce va fi aplicată de instanța de judecată va fi cu executare.

Nu uitațți și de modificările adoptate prin Ordonanța de Urgență 84 din 28 iunie 2024, precum și Ordonanța de Urgență 97 din 11 iulie 2024.

Polițiștii argeșeni vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, în cadrul activităților acționând și pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

 

Foto descriptiv.: Digi24

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Bărbat de 52 de ani din Pitești reținut de polițiști pentru agresiune sexuală

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Dragoslavele | Rucăr