Șofer periculos pe Autostrada A1: Viteză excesivă și test pozitiv la cocaină

de | 21.08.2024 13:09 | Eveniment, Județean

Un incident grav a avut loc sâmbătă, 17 august, pe Autostrada A1 București-Pitești. La kilometrul 98 al sensului de mers spre Pitești, un șofer de 34 de ani, din Ilfov, a fost surprins conducând cu o viteză excesivă, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 160 de km/h. Oprit de polițiștii din cadrul Biroului Poliție Autostrăzi – Autostrada A1 București Râmnicu-Vâlcea, pentru verificări, tânărul a fost supus și unui test antidrog, care a indicat prezența cocainei în organism.

Potrivit surselor Ancheta, situația a devenit și mai gravă în momentul în care, în urma unui control corporal și al vehiculului, polițiștii au descoperit un plic ce conținea cocaină.

Tânărul a fost dus imediat pentru analize suplimentare, iar rezultatele au confirmat consumul a două substanțe. Astfel, șoferul s-a ales cu două dosare penale: unul pentru conducerea sub influența drogurilor și altul pentru deținere de substanțe interzise.

Cu ocazia verificărilor a rezultat că, în istoricul abaterilor rutiere ale conducătorului auto exista o depistare sub influența substanțelor psihoactive. Totodată, în interacțiunea cu polițiștii rutieri, comportamtentul bărbatului a ridicat suspiciuni cu privire la un posibil consum de substanțe cu efect psihoactiv.

Bărbatul a fost testat cu aparatul Drugtest din dotarea polițiștilor, rezultatul fiind pozitiv pentru o substanță psihoactivă, fapt pentru care cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea probelor biologice de sânge și urină.

În termenul de 72 de ore, a fost primit rezultatul analizelor de laborator, care a confirmat prezența a două substanțe psihoactive.

În cauză, la acest moment, se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive, conform art. 336, alin.2 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce al persoanei în cauză a fost suspendat.”, transmite IPJ Argeș

Gravitatea acestui caz subliniază pericolul imens pe care îl reprezintă șoferii care se urcă la volan sub influența drogurilor. Conducerea sub influența cocainei nu doar că reduce drastic capacitatea de a reacționa corespunzător la situații de urgență, dar și amplifică riscul de a provoca accidente fatale pe drumurile publice. Acțiunile iresponsabile ale acestui șofer au pus în pericol nu doar viața sa, ci și a tuturor celorlalți participanți la trafic.

Autoritățile atrag din nou atenția asupra pericolului reprezentat de consumul de droguri la volan și subliniază că vor continua să ia măsuri dure împotriva celor care ignoră legea și pun în pericol viețile altora.

Legislația rutieră are drept scop protejarea unor valori fundamentale, precum viața, integritatea corporală şi sănătatea tuturor persoanelor participante la trafic sau aflate în zona drumului public.
În acest context, amintim despre modificările referitoare la felul în care se aplică pedepsele în situația unor accidente din care rezultă decesul unor participanți la trafic, iar conducătorul auto responsabil conduce sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără drept, acestea fiind situații în care pedeapsa ce va fi aplicată de instanța de judecată va fi cu executare.
Totodată, amintim și de modificările adoptate prin Ordonanța de Urgență 84 din 28 iunie 2024, precum și Ordonanța de Urgență 97 din 11 iulie 2024..”, adaugă IPJ Argeș

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

BAC-ul de toamnă 2024. Un candidat din Argeș a fost eliminat din examen

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | autostrada A1 | București | Ilfov | Pitești | Vâlcea

Ultimele articole