Șoferi vitezomani, beți sau fără permis, trași pe dreapta de polițiștii argeșeni!

de | 03.06.2024 18:18 | Județean, Eveniment

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

În urma acestora, oamenii legii au aplicat 266 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 50.400 de lei.

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 36 permise de conducere și au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare.

Dintre abaterile la regimul rutier, 120 au fost la regimul legal de viteză, iar dintre permisele de conducere reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce, 19 au fost pentru viteză excesivă și alte 5 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.”, transmite IPJ Argeș

Printre cei sancționați se află și un bărbat de 48 de ani, din Davidești, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității Schitu-Golești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 117 de km/h.

Pentru că a apăsat prea tare pedala de accelerație pe un sector de drum cu limita legală de 50 de km/h, bărbatul din Davidești s-a ales cu o amendă de 1.485 de lei și a rămas fără permis pentru 90 de zile.

Pieton pentru 90 de zile a rămas și un bărbat de 57 de ani, din Stâlpeni, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității Țițești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 118 de km/h.

De asemenea, el s-a ales și cu o amendă în valoare de 1.485 de lei.

Fără permis a rămas și un bărbat de 40 de ani, din Mihăești. El a fost depistat de polițiștii Formațiunii Rutiere Mioveni în timp ce conducea sub influența alcoolului un autoturism pe raza orașului Mioveni.

Valoarea rezultată în urma testării cu aparatul etilotest a fost mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatul din Mihăești a fost dus dus la spital pentru recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii
alcoolemiei.

Pentru fapta sa, argeșeanul s-a ales cu dosar penal, dar și cu permisul suspendat.

Tot ieri, 02 iunie, polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 50 de ani, din București, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza comunei Mihăești, având permisul suspendat.

Bucureșteanul s-a ales cu dosar penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

Fără permis a condus și un bărbat de 30 de ani, din Țițești. El a fost depistat de polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Stâlpeni în timp ce conducea un motociclu, înmatriculat, pe raza localității de domiciliu.

În urma ispravei sale, tânărul s-a ales cu dosar penal.

sursă foto focuspress.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Sunt anunțate cinci transporturi agabaritice pe A1 și DN 7

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | București | Davidești | DN 73 | Mioveni | Stâlpeni

Ultimele articole