Șoferii vor fi anunțați prin SMS și email când le expiră permisul

de | 04.07.2024 21:24 | Național, Importante, Lifestyle

Începând cu 1 iulie 2024, Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări a implementat un nou serviciu electronic prin care șoferii din România sunt notificați prin sms și e-mail cu privire la expirarea permisului de conducere.

Astfel, românii vor putea să se programeze din timp, evitând cozi interminabile la ghişee.

Noul sistem de notificare va transmite două tipuri de mesaje electronice:

  1. Cu 30 de zile înainte de data expirării permisului de conducere – șoferii vor primi un mesaj de avertizare care le va reaminti să-și reînnoiască permisul.
  2. La o zi după expirarea permisului, în cazul în care deținătorul nu a efectuat preschimbarea documentului – acest mesaj va informa șoferii despre expirarea permisului și necesitatea reînnoirii acestuia.

Potrivit DGPCI, mesajul trimis va conține informații esențiale, precum data expirării permisului de conducere, seria acestuia și un link către platforma de programări online disponibilă pe site-ul dgpci.mai.gov.ro.

Notificările vor fi trimise automat la numărul de telefon mobil și la adresa de e-mail înregistrată la depunerea cererii de eliberare a permisului de conducere.

Acest serviciu ajută șoferii să evite amenzile pentru conducerea cu un permis expirat, sancțiuni ce pot ajunge până la 1.300 lei conform legislației în vigoare.

Noul serviciu completează cel introdus în luna martie, prin care deținătorii de pașapoarte sunt notificați când documentele lor intră în ultimele șase luni de valabilitate.

foto descriptiv impact.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Rujeola a făcut o nouă victimă! Un copil de opt luni a murit

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări

Ultimele articole