Un șofer depistat cu şapte droguri diferite a ieşit negativ la analizele de laborator!

de | 02.02.2023 22:13 | Eveniment, Național, Știri

Un șofer din Baia Mare a fost depistat pozitiv, la sfârșitul săptămânii trecute, pentru şapte tipuri de droguri, în timpul unui control al Poliţiei Rutiere. Totuși, când i-au fost făcute analizele, acestea au ieşit negativ și s-a ales cu permisul de conducere înapoi, scrie Antena 3 CNN.

Evenimentul a avut loc duminică, 29 ianuarie, în jurul orei 02.00, atunci când şoferul a fost tras pe dreapta de un echipaj al Biroului Rutier Baia Mare și a fost testat cu Drug Test-ul. Acestuia i-au ieșit pozitive șapte droguri diferite.

Toate testele pentru droguri au avut rezultat negativ

Astfel, acesta a fost dus la spital, acolo unde i-au fost recoltate probe biologice. Ba mai mult, acestuia i-a fost deschis un dosar penal şi i-a fost reţinut permisul de conducere.

Cu ocazia controlului efectuat, organele de poliție l-au testat (…) cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, (…) a fost testat cu aparatul Drug Test marca AquillaScan WDTP-10 (…), iar la ora 2.38, rezultatul testului a ieșit pozitiv pentru consum de COC, MET, BZP, THC, MDMA, MTD și KET, recomandandu-se analize de laborator.

Ulterior, (…) a fost condus la Spitalul Județean de Urgență ”Dr Constantin Opriș” din Baia Mare unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge și urină în vederea determinării prezenței în organism a unor substanțe psihoactice.

Potrivit buletinului de analiză toxicologcă nr. 72/2023 al Institutului de Medicină Legală Cluj Napoca, examenul toxicologic efectuat pe monstra de sânge recoltată la ora 3.05 a fost negativ pentru amfetamine, catinone (mefedronă), metadonă, cocaină și tetrahidracanabinoli (THC).

De asemenea, examenul toxicologic efectuat pe monstra de urină recoltată la ora 3.07 a fost negativ pentru: amfetamină, metamfetamină, MDMA, mefedronă tetrahidrocanabinoli (THC), ketamină, metadonă, cocaină, AB-PINACA, morfină și alți derivați opiacei.

Examenul toxicologic efectuat pe proba de urină a fost negativ pentru amfetamine și catinone (mefedronă)”, scrie decizia procurorului de clasare a dosarului penal.

Astfel, s-a demonstrat că şoferul nu consumase nicio substanţă din categoria drogurilor și a reușit să-și recupereze permisul de conducere, potrivit sursei citate.

 

 

Foto Antena 3 CNN

Citiți de asemenea, pe anchetaonline.ro

A condus fără permis și s-a ales cu 1 an și 5 luni de închisoare!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Baia Mare | Cluj