Soț și soție, urmăriți internațional pentru contrabandă, aduși în țară de polițiști

de | 02.07.2024 22:10 | Național, Eveniment

Poliția Română a adus în țară un cuplu de suceveni urmăriți internațional pentru contrabandă. Bărbatul de 44 de ani și femeia de 48 de ani, soț și soție, au fost repatriați din Marea Britanie, unde au fost identificați în luna martie a acestui an.

Conform autorităților, bărbatul avea emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 5 ani, emis de Judecătoria Suceava, în timp ce femeia avea un mandat de 4 ani și 8 luni, emis de Judecătoria Vaslui. Pedepsele au fost pronunțate în urma unei activități infracționale extinse, inclusiv după aplicarea unor pedepse cu suspendare.

Cei doi fac parte dintr-un grup de 24 de persoane condamnate într-un dosar de contrabandă care viza comerțul ilicit din spatele Pieței Mari din municipiul Suceava. Investigațiile au arătat că grupul ar fi depozitat și vândut țigări și alcool de proveniență ucraineană în diverse locații.

Ancheta, începută în august 2015, a culminat cu perchezițiile din 13 aprilie 2016, realizate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava. Perchezițiile au vizat patru ansambluri de imobile, mai multe boxe și anexe din spatele Pieței Mari, iar bunurile persoanelor cercetate au fost puse sub sechestru asigurător.

În urma acțiunilor, au fost confiscate 897.500 de țigări și 1.935 de litri de alcool, cu o valoare totală de piață de aproximativ 690.000 de lei.

La data rămânerii definitive a condamnărilor, cei doi nu au fost găsiți pentru executarea mandatelor, motiv pentru care au fost dați în urmărire. Identificarea lor a fost posibilă datorită cooperării dintre Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava și autoritățile britanice, prin intermediul Biroului Sirene – Centrul de Cooperare Polițienească – I.G.P.R.

Cuplul a fost reținut în Manchester și extrădat săptămâna trecută. Cei doi vor fi încarcerați pentru executarea pedepselor.

 

Foto descriptiv

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Argeșean ucis de propriul fiu după o ceartă violentă. Bărbatul de 40 de ani a fost încarcerat!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Marea Britanie | Suceava | Vaslui

Ultimele articole