Spațiu de rugăciune și reculegere în incinta instituției. Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a sfințit și clădirea CJ Argeș

de | 14.05.2024 16:19 | Județean, Lifestyle

Astăzi, 14 mai, la Consiliul Județean Argeș a fost o zi specială, de bucurie duhovnicească. Prin bunăvoința Domnului și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a fost sfințit spațiul de rugăciune și reculegere din incinta instituției.

Astfel, potrivit informării publicate de CJ Argeș, un sobor de 15 preoți a participat la slujbă. Cu această ocazie, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a sfințit și clădirea unde își are sediul Consiliul Județean Argeș, a cărei reabilitare a fost terminată la finele anului trecut, cu fonduri europene.

Sursă foto: Facebook CJ Argeș. Sursă foto: Facebook CJ Argeș. Sursă foto: Facebook CJ Argeș.

”Este o mare bucurie! Domnul Dumnezeu a binevoit și ne bucurăm că ne-ați dat prilejul să vedem frumusețea aceasta cu adevărat bisericească. Ați făcut un lucru ca în biserică. Dumnezeu să binecuvânteze casa aceasta administrativă și să rezolvați toate problemele în gând de pace, pentru că aici trebuie să existe comuniune frățească. Funcționarii și cei care vin aici, după intrarea în Consiliul Județean, au un spațiu foarte potrivit pentru împlinirea rugăciunilor. Este un lucru superb că ați gândit acest lucru. A dat Dumnezeu și ați reușit o restaurare extraordinară și această lucrare trebuie păzită. Nu doar investiția este importantă, ci și cum se folosește locul. Sunt ca într-o biserică aici. Se vede de afară că omul aduce cu sine sfințenia. Am înțeles că există paraclis și la aeroport, și la universitate, la consilii județene nu prea am auzit. Este o bucurie ceea ce vedem aici și să fie cu folos tuturor celor care intră și se roagă!”, a precizat Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, potrivit informării publicate de CJ Argeș pe pagina de Facebook. 

Spațiul de rugăciune a fost amenajat la parterul instituției, în zona în care se află și o sală destinată publicului pentru audiențe. Astfel, atât angajații, cât și cei care vin în Consiliul Județean Argeș au acces în acest loc de reculegere – în altar și paraclis.

Potrivit sursei citate, la ceremonie a participat conducerea Consiliului Județean Argeș, reprezentată de președintele Ion Mînzînă, vicepreședinții Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru Bughiu, și administratorul public Cristian Puiu, alături de primarul Piteștiului – Cristian Gentea, secretarul de Stat din cadrul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – Vlad Ștefan Niculae, primari, consilieri județeni și angajați ai instituției.

Sursă foto: Facebook CJ Argeș.

Citițil, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ce traseu au? Este oficial: autobuzele vor ajunge în comunele Moșoaia și Căteasca

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Ultimele articole