Spitalul Judeţean şi Pediatria au nevoie de circa 20 de noi medici

de | 18.07.2024 09:53 | Administrație, Din ediția tipărită, Pitești

Deblocarea posturilor din sănătate operată la începutul acestui an nu a rezolvat până acum criza de personal din spitalele argeşene. La concursurile organizate până acum medicii specialişti nu prea s-au înghesuit, iar unele specializări au rămas în continuare la cote de avarie.

Spitalul de Pediatrie angajează 4 medici

În această perioadă, cele mai mari unităţi medicale din judeţ sunt în căutarea a circa 20 de medici. Astfel, Spitalul de Pediatrie Piteşti a lansat concurs pentru angajarea a doi medici pediatri – un specialist şi un rezident anul V – precum şi a doi medici specialişti în radiologie şi imagistică medicală. Pentru posturile de medic pediatru dosarele se depun până pe 25 iulie, iar concursul va avea loc pe 2 august, în vreme ce perioada de depunere a dosarelor pentru a deveni radiolog la spitalul de copii este 11-24 iulie, iar concursul e programat pe 1 august.

În continuare e criză de medici ATI la Spitalul Judeţean

Spitalul Judeţean perseverează în organizarea unei noi sesiuni de recrutare în speranţa că se vor găsi doritori care să lucreze în secţiile cu cel mai acut deficit de medici. Cea mai mare problemă rămâne în continuare la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, unde SJU Piteşti are în continuare nevoie de nu mai puţin de 7 medici – 3 medici primari şi 4 medici specialişti – , dar şi la Urgenţe, unde se doreşte angajarea a 3 specialişti UPU-SMURD.

De asemenea, sunt disponibile câte un post de medic specialist la secţiiile de Diabet, Psihiatrie şi Neurologie, precum şi de câte un medic primar psihiatru şi unul pneumolog pentru cabinetul de endoscopie bronşică. Doritorii au avut ca termen de depunere data de 15 iulie, după selecţia dosarelor şi stabilirea punctajelor rezultate în urma analizei activităţii profesionale şi ştiinţifice a candidaţilor urmând să fie programate proba scrisă şi cea clinică sau practică.

Foto descriptiv. Sursa foto: winmedlife.com

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Adrian Dumbravă – în cărţi pentru conducerea Spitalului Judeţean Argeş

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: