Spitalul de Boli Cronice și Geriatrie „Constantin Bălăceanu Stolnici” Ștefănești, dotat cu cea mai modernă aparatură medicală!

de | 30.05.2024 08:50 | Județean, Administrație

Spitalul de Boli Cronice și Geriatrie “Constantin Bălăceanu Stolnici”, singurul spital de recuperare neuro- motorie din Argeș, a devenit de miercuri, 29 mai, unul dintre cele mai moderne din țară. Cu sprijinul Consiliului Județean Argeș a fost achiziționată tehnică medicală de înaltă performanță.
spital Stefanesti Argeș
De precizat că o parte din aparatura care va fi folosită este unică în spitalele publice de stat din țară, informează reprezentanții CJ Argeș care mai transmit că totul a fost posibil grație unui proiect pe fonduri europene în valoare de peste 1.7 milioane de euro. Consiliul Județean asigurând partea de cofinanțare, la fel ca și în cazul investițiilor de la Pediatrie, Spitalul Județean de Urgență Pitești sau la celelalte spitale pe care le are în administrare.
spital Stefanesti Argeș
Consiliul Județean Argeș este Consiliul cu cele mai multe spitale aflate în subordine din țară: nouă!
Continuăm amplul program de modernizare a spitalelor pe care le avem în subordine. Cu această nouă aparatură medicală, Spitalul din Ștefănești devine unul din cele mai moderne spitale publice de profil din țară. Am văzut lucruri minunate aici. Aparatura medicală de ultimă generație care a fost achiziționată pe fonduri europene îmbunătățește condițiile de tratament din acest spital unic în județul Argeș. Vreau să le mulțumesc doamnei manager Anca Stoiculescu, primarului Nicolae Velcea și aparatului de specialitate din Consiliul Județean pentru că împreună am reușit să oferim aici condiții excepționale atât pentru pacienții din Argeș, cât și pentru cei din alte județe care apelează la serviciile medicale ale acestui spital” , a declarat Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș.
spital Stefanesti Argeș
Pentru noi este o zi deosebită pentru că ne-a sosit apartura medicală achiziționată printr-un proiect european în valoare de peste 1.7 milioane de euro, cu sprijinul Consiliului Județean Argeș. Vorbim de aparatură care nu se mai regăsește în alte spitale publice de stat din județ. Vorbim de aparatură de ultimă generație, de înaltă performanță și cu specificații speciale. Unele aparate nu mai există nicăieri în țară. Pacienții care apelează la serviciile noastre beneficiază de tratament gratuit, în baza trimiterii de la medicul de familie sau medicul specialist” , a precizat Anca Stoiculescu, manager Spitalul de Boli Cronice si Geriatrie „Constantin Bălăceanu Stolnici”.
spital Stefanesti Argeș
Dotarea spitalului cu aparatură medicală de înaltă performanță este foarte importantă atât pentru cetățenii din Ștefănești, cât și pentru cetățenii din județul Argeș care au nevoie pentru recuperare de serviciile medicale ale acestei unități. Nu pot decât să mulțumesc conducerii spitalului și cadrelor medicale pentru implicare și președintelui Ion Mînzînă pentru această investiție care face ca spitalul de la Ștefănești să fie unul dintre cel mai moderne din țară”, a transmis Nicolae Velcea, primarul orașului Ștefănești.
spital Stefanesti Argeș
Spitalul nostru se adresează pacienților cu probleme cronice atât incurabile, cât și cu posibilități de recuperare. Partea de recuperare se adresează în special pacienților neurologici cu accidente vasculare sau boli neurologice în curs de ameliorare. Serviciile medicale sunt conexe, cu terapie medicală medicamentoasă, cu kinetoterapie, psihoterapie, cu asistență spirituală. Datorită acestei îngrijiri holistice complete suntem foarte căutați atât de pacienți din județul nostru, cât și din județele limitrofe. Avem pacienți care vin de la marile centre universitare din Capitală, cu nevoi speciale, care la externarea din aceste spitale sunt transferați la spitalul de la Ștefănești pentru continuarea îngrijirilor”, a afirmat Dr. Mariana Neamțu – director medical, medic primar geriatrie – îngrijiri paliative
spital Stefanesti Argeș
Este vorba despre aparatură robotizată, digitalizată care ne ajută foarte mult în activitatea noastră și care vine în sprijinul pacienților noștri. Nu cred că mai găsim pe undeva astfel de echipamente în spitalele publice din țară și suntem nerăbdători să le folosim”, a transmis Dr. Liliana Puținelu – medic primar recuperare, doctor în științe.
spital Stefanesti Argeș
Spitalul de Boli Cronice si Geriatrie „Constantin Bălăceanu Stolnici” a fost dotat cu următoarele:
1. Echipament robotizat pentru reeducarea mersului
Este un dispozitiv robotic care reeducă mersul pacientului în cel mai natural mod de mers. Tipul de antrenament al mersului reproduce principiul modelului natural de mers prin utilizarea unor plăci pentru picioare echipate cu senzori.
2. Banda recuperare anti-gravitațională
Dispozitiv care permite antrenarea mersului cu susținerea completă a greutății corpului
3. Dispozitiv robotic pentru reabilitarea neuromotorie a membrelor superioare
Este un dispozitiv medical prevăzut cu senzori pentru recuperarea fizică a membrelor superioare. Terapiile personalizate stimulează pacienții să-și miște brațul, încheietura mâinii sau degetele în absența gravității.
4. Exoschelet pentru reeducarea membrelor superioare
Este un dispozitiv robotizat exoscheletic bimanual care poate fi purtat și care este utilizat pentru administrarea terapiei de recuperare motorie pacienților care suferă de traumatisme de tip neurologic
5. Exoschelet motorizat pentru dizabilități ale membrelor inferioare și tulburari de mers
Este un dispozitiv medical pentru mersul asistat folosit în domeniul recuperării.
6. Ecograf musculoscheletat.
7. Electrocardiograf cu 12 canale.
8. Aparat terapie combinată electroterapie, ultrasunet, laser.
Oferă trei terapii într-o sigură unitate. Prezintă două canale independente de electroterapie și spectru larg de forme de curent.
9. Aparat recuperare pasivă membru inferior
Dispozitivul este folosit în prima fază a recuperării fizice după intervențiile chirurgicale sau traumatismele suferite la articulațiile membrelor inferioare. Dispozitivul mișcă continuu și repetat articulația de-a lungul unei amplitudini de mișcare controlate. Tratamentul zilnic crește mobilitatea articulației, limitată inițial.
10. Aparat terapie cu câmp electromagnetic
Aceasta tehnologie se bazează pe intensitatea înaltă a câmpului electromagnetic, cu efecte pozitive asupra țesutului uman. Printre aceste efecte terapeutice se numără reducerea durerii, vindecarea fracturilor, miorelaxarea, miostimularea și mobiliarea articulațiilor.
11. Aparat terapie cu unde de șoc focusate
Unda de șoc focalizată provoacă o stimulare celulară profundă care eliberează factorii de creștere responsabili de regenerarea țesuturilor și de inițierea proceselor de vindecare în țesuturile deteriorate. Este un tratament eficient pentru tendinopatii profunde, calcificări și în întârzieri de mineralizare a calusului cartilaginos, cum ar fi pseudoartroza.
12. Aparat terapie laser de mare intensitate cu scaner
Este un dispozitiv terapeutic neinvaziv conceput să emită energie în spectrul infraroșu pentru a realiza stimularea topică a țesuturilor biologice. Această stimulare tisulară determină accelerarea vindecării, îmbunătățirea metabolismului și o reacție analgezică la nivel local.
13. Aparat terapie crioultrasunet
Este un dispozitiv medical activ non invaziv construit pentru generarea și aplicarea de ultrasunete pe un pacient în scop terapeutic
14. Spirometru
Foto: CJ Argeș
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole