Spitalul Județean de Urgență Pitești devine Centru Regional de Screening pentru cancer

de | 13.09.2024 13:19 | Județean, Administrație, Importante

Veste bună pentru cetățeni: Spitalul Județean de Urgență Pitești devine, din această toamnă, pentru o perioadă de 5 ani, Centru Regional de Screening pentru cancer, urmând astfel să beneficieze de echipamente ultramoderne furnizate de Ministerul Sănătății pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterin prin metode de genetică moleculară (PCR) și citologice (test Papanicolau). Anunțul a fost făcut de managerul unității, Adrian Dumbravă.

În acest context, așa cum a precizat și managerul Adrian Dumbravă la Arges TV , argeșenii vor avea facilități de diagnostic molecular, de ultimă generație cu o linie completă, care să anuleze necesitatea de deplasare a bolnavilor de cancer în centre universitare.

Sursă foto: CJ Arges. 

„Am descoperit la Spitalul Județean de Urgență Pitesti, medici de valoare deosebită și vrem, cu sprijin de la Consiliul Judetean Arges , ca specialități, unde avem acești medici, să devină de top la nivel național. Vorbim aici de secțiile de Cardiologie, Cardiologie intervențională, Neurologie, Laboratorul de analize medicale și în mod special Serviciul de Anatomie Patologică și Prosectura condus de domnul doctor Man George Mihail.

Avem aici un potențial fantastic pentru dezvoltarea acestei specialități. Din păcate cancerul face ravagii și trebuie să ne pregătim. În fiecare an avem peste 1000 de noi cazuri pe care le depistăm la Spitalul Județean de Urgenta Pitesti .

Astfel, pacienții din Argeș vor beneficia de diagnostic molecular de ultimă generație cu o linie completă, care să anuleze necesitatea de deplasare a bolnavilor de cancer în centre universitare.

Aici avem pe Dr. Man George Mihai- medic primar anatomopatolog, șeful Serviciului Anatomie Patologică și Prosectura, specializat în diagnosticul citologic și Dr. Uscatu Constantin Daniel, medic primar anatomopatolog specializat în genetica moleculară, care și-a dat doctoratul la Oxford!

Cred că vom putea pune în valoare acești oameni și aceste secții în primul rând în beneficiul pacienților județului Argeș!”, a punctat Adrian Dumbravă, manager Spitalul Județean de Urgență Pitești, potrivit informării publicate pe pagina de Facebook a spitalului.

Spitalul Județean de Urgență Pitești este singurul spital din Argeș și din județele limitrofe care a intrat în acest program.

De cealată parte, președintele CJ Argeș, Ion Mînzînă a punctat că: ”Spitalul Județean de Urgență Pitești devine Centru Regional de Screening pentru cancer, spitalul nostru urmând să beneficieze de echipamente ultramoderne furnizate de Ministerul Sănătăţii – România pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterin prin metode de genetică moleculară (PCR) și citologice ( test Papanicolau).

Aceste noi facilități vin în completarea investițiile pe care noi, Consiliul Judetean Arges, le vom face la Spitalul Județean: construcție și dotare Laborator Radioterapie Spital Județean de Urgență Pitești, prin PNRR, în valoare de 19 milioane euro și consolidarea și reabilitarea Spitalului Județean de Urgență Pitești în valoare de 30 milioane euro.

În fiecare an sunt înregistrate peste 1000 de noi cazuri depistate la Spitalul Județean.

Pacienții din Argeș vor beneficia de diagnostic molecular de ultimă generație cu o linie completă, astfel că bolnavii de cancer nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze în centre universitare.

Spitalul Județean este singurul spital din Argeș și din județele limitrofe care a intrat în acest program”.

Foto dsecriptiv. Sursă foto: Facebook CJ Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

A fost găsită minora de 16 ani din Argeș dată dispărută de familie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Ultimele articole