Spitalul Mioveni. Cameră pentru citostatice, implantată subcutanat

de | 05.12.2022 09:33 | Știri

 

Cancerul este o boală care aduce cu sine mult consum psihic, dar și durere fizică. La Spitalul Mioveni, pacienții diagnosticați cu o asemenea afecțiune, care au prescris tratament chimioterapeutic, pot beneficia de implantarea subcutanată a unei camere pentru citostatice. Dispozitivul aduce multiple beneficii. În primul rând permite administrarea repetată și pe o perioadă lungă de timp a tratamentului. În al doilea rând, prin prisma acestei camere subcutanate sunt evitate înțepăturile multiple, distrugerea si sclerozarea venelor și apariția complicațiilor specifice. Mai mult, camera implantabilă poate fi utilizată și pentru recoltarea analizelor, administrarea substanței de constrast, a antibioticelor sau altor substante perfuzabile.

camera cistostatice spital mioveni

Așa cum anunță reprezentanții Spitalului Mioveni, procedura de implantare subcutanată a unui astfel de dispozitiv se realizează în blocul operator, cu anestezie locală și este efectuată de către medicii anesteziști din cadrul Secției de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), echipă formată din dr. Adrian Ciocănea, dr. Tudor Mihai Constantin, dr. George Daniel Terheci, dr. Andreea Dănilă și dr. Bogdan Prunaru.

”Intervenția durează aproximativ 50 de minute, după care pacientului i se face un examen radiologic de control, iar a doua zi poate pleca acasă. După finalizarea ședințelor de chimioterapie, camera se poate scoate printr-o simplă incizie făcută sub anestezie locală.

Dispozitivul este confecționat din titan și este perfect tolerat de organism, iar prezența acestuia nu împiedică efectuarea de investigații imagistice.

Până în momentul de față au fost implantate mai multe dispozitive pentru administrarea citostaticelor. Atât dispozitivul cât și implantarea acestuia sunt complet gratuite la Spitalul Orășenesc Mioveni.

Pentru consultații este nevoie de programare la numărul de telefon 0372.791.212 și de bilet de trimitere de la medicul specialist oncolog.”, informează Spitalul Mioveni.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole