Spitalul Municipal Curtea de Argeș – investiții constante pentru servicii medicale moderne

de | 12.08.2024 20:29 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Spitalul Municipal Curtea de Argeș este situat în zona de nord a județului Argeș, în fosta capitală a Țării Românești, la poalele Munților Făgăraș, în depresiunea intracolinară a bazinului superior al râului Argeș pe un traseu turistic de o rară frumusețe.

Spitalul Municipal de Curtea de Argeș urmăreşte îmbunătăţirea calităţii actului medical şi diversificarea serviciilor oferite populaţiei, crearea unui sector spitalicesc modern, ușor accesibil, eficient, bine dotat, care să îmbunătăţească starea de sănătate şi să crească nivelul de satisfacție al pacienţilor.

Misiunea Spitalului Municipal Curtea de Argeș este de a asigura pacienţilor săi servicii medicale de calitate, care să permită realizarea dezideratului „vindecarea bolii şi recuperarea totală” sau, în ultimă instanță, „ameliorarea simptomatologiei – scăderea morbidităţii pe termen lung”.

Spitalul deservește o populație de 108.000 locuitori, din care 34.000 din mediul urban și restul din mediul rural. Este organizat după specificul patologiei – ca spital general acuți, în clădire monobloc, construită în anul 1984, structurat după cum urmează:

Secția Medicină internă – 70 paturi, din care:

» Compartiment Oncologie medicală: 10 paturi

» Compartiment Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice: 5 paturi

» Compartiment Cardiologie: 10 paturi

» Compartiment Hematologie: 5 paturi

» Compartiment Neurologie: 5 paturi

Secția Chirurgie generală – 45 paturi, din care:

» Compartiment ORL­ – 5 paturi

» Compartiment Urologie – 5 paturi

» Compartiment Ortopedie și Traumatologie – 10 paturi

» Compartiment Obstetrică și Ginecologie – 20 paturi

» Compartiment ATI -10 paturi

Secția Pediatrie – 35 paturi

» Compartiment Neonatologie – 10 paturi

Compartiment Primire Urgențe (CPU)

Farmacie

Laborator analize medicale

Laborator radiologie și imagistică medicală

Serviciul de anatomie patologică: Citologie/ Histopatologie/ prosectură

ambulator - Spitalul Municipal Curtea de Argeș – investiții constante pentru servicii medicale moderne

Ambulatoriul de Specialitate integrat Spitalului Municipal Curtea de Argeș asigură servicii medicale prin următoarele cabinete:

  • Cabinet oncologie medicală

  • Cabinet diabet zaharat, nutriție și boli metabolice

  • Cabinet planificare familială

  • Cabinet medicină dentară (asigură și urgențe)

  • Recuperare, medicină fizică și balneologie

  • Cardiologie

  • Chirurgie generală

  • Gastroenterologie

  • Dermatovenerologie

  • Urologie

  • Hematologie

  • Endocrinologie

  • Medicină internă

  • Neurologie

  • Psihiatrie

  • Obstetrică ginecologie

  • ORL

  • Pediatrie

  • Ortopedie și traumatologie

  • Oftalmologie

  • Laborator recuperare, medicină fizică și balneologie (bază de tratament)

  • Psihologie

Aparat funcțional

» Laboratoarele deservesc atât paturile, cât și ambulatoriul integrat

» Centru Pilot de îngrijiri paliative, în ambulatoriu și la domiciliu

» Compartiment de îngrijiri paliative la domiciliu

» Cabinet de îngrijiri paliative, în cadrul Ambulatoriului Integrat

WhatsApp Image 2024 08 07 at 11.54.31 1 - Spitalul Municipal Curtea de Argeș – investiții constante pentru servicii medicale moderne

PROIECTE PENTRU SĂNĂTATEA ARGEȘENILOR

Spitalul Municipal Curtea de Argeș a beneficiat în ultimii ani de investiții majore din fonduri europene, prin proiecte accesate de Primăria Municipiului Curtea de Argeș. Unul dintre acestea a vizat dotarea și echiparea Ambulatoriului de Specialitate Integrat al Spitalului Municipal Curtea de Argeș, având o valoare totală de 10.293.370, 28 lei.

În cadrul acestui proiect a fost achiziționată aparatură medicală pentru cabinetele din Ambulatoriul de Specialitate, Laboratorul Analize Medicale, Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală și Serviciul de Anatomie Patologică.

Pentru Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală a fost achiziționat: computer tomograf, aparat de radiologie mobil, osteodensiometru cu raze X DEXA. DEXA este folosită pentru diagnosticarea osteoporozei sau a densității minerale osoase scăzute, pentru estimarea riscului de fractură și monitorizarea modificărilor în timp ale densității minerale osoase.

Un alt proiect cu finanțare europeană aflat aproape de final, având ca obiectiv „Creșterea eficienței energetice a clădirii Spitalului Municipal Curtea de Argeș” are o valoare totală de 17.583.789,18 lei, iar banii atrași au ca destinație lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire, a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu, lucrări de reabilitare /modernizare a instalației de iluminat etc.

Cel de-al treilea proiect cu finanțare europeană de care a beneficiat unitatea noastră a vizat creșterea capacității de prevenire și gestionare a crizei sanitare cauzate de COVID 19 și a avut principalele rezultate prin achiziționarea de echipamente medicale destinate intervențiilor realizate în spital. A fost achiziționată aparatură medicală pentru următoarele secții și compartimente: ATI, CPU, Bloc Operator, Obstetrică Ginecologie, Neonatologie. Valoarea totală a proiectului a fost de 17.913.252, 55 lei.

De asemenea, faptul că Primăria Municipiului Curtea de Argeș a accesat fonduri pentru construirea unui bloc ANL dedicat medicilor a ajutat la atragerea de specialiști din alte județe către Spitalul Curtea de Argeș. La acest moment, mai sunt disponibile două locuințe pentru viitorii medici care vor să se alăture echipei de la SMCA.

În vederea înființării unei noi specialități în cadrul Ambulatoriului de Specialitate – Ortopedie pediatrică, s-au făcut demersurile pentru obținerea ultimei aprobări. Avem multe unități de învățământ pe raza municipiului, iar copiii noștri vor putea beneficia de consultații, investigații și tratament la unitatea noastră spitalicească.

DATE DE CONTACT:

CENTRALA TELEFONICĂ: 0248722150. Interioare spital: Director financiar contabil 2114; Secretariat 2140; RUNOS 2117; Consilier juridic 2169; CPU 2106; Birou internări 2123; Pediatrie 2144; Urgențe Pediatrie 2187; Interne 1230; Chirurgie 2182; Ortopedie Traumatologie 2142; ATI 2133; Obstetrica Ginecologie 2154; Neonatologie 2155; Laborator Analize Medicale 2173; Laborator Radiologie și imagistica 2139; Farmacie Circuit închis 2175; Laborator Anatomie Patologică 2126; Poarta 2105.

Pentru cabinetele din Ambulatoriul de Specialitate Integrat se formează 0248.722.150, tasta 1 și veți fi redirecționați la cabinetele dorite.

Mun. Curtea de Argeș, str. Cuza Vodă, Nr. 6-8 | Web: www.smca.ro

Fax: 0248 722 473 | E-mail: secretariat@smca.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Echipamente performante și operații în premieră la Spitalul Municipal Curtea de Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole