SERVICII DE TOP, SPECIALIȘTI DE ELITĂ!
Primul spital de stat construit de la zero în România în ultimii 30 de ani! Spitalul Orășenesc Mioveni înseamnă îngrijire medicală occidentală, aproape de casă.
Spitalul Orășenesc Mioveni este o unitate medicală care oferă servicii de top, efectuate de specialiști, cu apratură de ultimă generație, într-un ambient occidental. Nu doar imaginea definește spitalul, ci și empatia și dedicarea doctorilor, a personalului medical și auxiliar, care au grijă ca pacientul să simtă că tratamentul său reprezintă o prioritate.
Spitalul Orășenesc Mioveni dispune de 5 secții și 11 compartimente, un ambulatoriu cu 24 de cabinete, un laborator de analize și unul de imagistică medicală, precum și un serviciu de anatomie patologică.
NOU! PROTEZARE ORTOPEDICĂ!
Din această toamnă, Spitalul Orășenesc Mioveni va oferi servicii complete de protezare ortopedică, pentru genunchi și șold, în cadrul Secției de Ortopedie și Traumatologie a Spitalului Orășenesc Mioveni. Intervențiile vor fi efectuate de către dr. THEODOR POPA – medic-șef Secție Ortopedie, specializat în chirurgia genunchiului prin abord minim-invaziv și de către dr. NICOLAE CONSTANTIN – medic specialist ortopedie, specializat în protezarea șoldului prin abord minim-invaziv.
Protezele pentru genunchi și șold vor fi decontate de către Spitalul Orășenesc Mioveni, asigurând astfel accesul pacienților care îndeplinesc criteriile de eligibilitate (proteze standard).
Începând din această toamnă, pacienții noștri vor putea beneficia de experiența mea în chirurgia genunchiului și de a colegului meu în cea a șoldului, pentru protezarea totală a unei articulații, complet decontată. Aceasta include consultul preoperator, intervenția chirurgicală, implantul, anestezia, spitalizarea și controalele postoperatorii. Datorită susținerii financiare a Spitalului Mioveni, suntem pregătiți să oferim soluții pacienților care îndeplinesc aceste criterii de protezare.”, a declarat dr. Popa Theodor.
Pentru a beneficia de intervenția chirurgicală, pacienții au nevoie de o consultație în ambulatoriul de specialitate al Spitalului Mioveni și trebuie să îndeplinească anumite criterii pentru protezare primară a genunchiului sau șoldului. Pentru consultații este nevoie de programare la numărul de telefon 0372.791.212 și de bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist.
SINGURUL SPITAL DE STAT DIN ARGEȘ CARE EFECTUEAZĂ MAMOGRAFII
Mamografia digitală cu tomosinteză reprezintă o metodă de investigare imagistică a sânilor pentru depistarea precoce a cancerului, înainte de apariția simptomelor sau de identificare a unui nodul palpabil. Aparatul utilizat la Spitalul Orășenesc Mioveni este de ultimă generație și permite obținerea unor imagini de calitate superioară prin tehnica 3D cu tomosinteză. Aceasta tehnică inovatoare crește considerabil acuratețea diagnosticului, facilitând identificarea și caracterizarea leziunilor mamare în stadii incipiente. Această investigație radiologică de ultimă generație este realizată de către dr. Ecaterina Neguț, medic specialist radiologie și imagistică medicală. Pe lângă mamografiile 3D, dr. Ecaterina Neguț efectuează și ecografii mamare și axilare, oferind astfel o evaluare completă și detaliată a sănătății sânilor. Mamografiile și ecografiile se vor realiza contra cost, iar tarifele pentru aceste investigații pot fi consultate pe site-ul spitalului. Pentru detalii suplimentare și programări, puteți contacta Spitalul Orășenesc Mioveni la telefon 0372.791.212.
O echipă multidisciplinară de elită efectuează săptămânal intervenții chirurgicale
Săptămânal, încă de acum trei ani, în cadrul unui parteneriat strategic al Spitalului Orășenesc Mioveni, medici de renume din București oferă consultații și intervenții chirurgicale în Argeș. Echipa multisciplinară de top, care activează la Spitalul Colentina, se află în fiecare vineri și la Mioveni. Aceasta este coordonată de reputatul conf. univ. dr. Teodor Potecă, medic primar chirurgie generală și doctor în medicină, șeful Secției Chirurgie Generală (1) din cadrul Spitalului Clinic Colentina. Îi are alături pe colegii săi la fel de bine titrați: dr. Ioana-Georgeta Simion, medic primar anestezie și terapie intensivă și doctor în științe medicale, șeful Secției Anestezie și Terapie Intensivă (2) din cadrul aceluiași spital, și dr. Marian Forminte, medic primar chirurgie generală (Spitalul Clinic Colentina). Echipa este completată de Mariana Sorica, medic rezident chirurgie generală (voluntar), care participă la aceste operații.
În cadrul Spitalului Mioveni, această echipă de top efectuează următoarele tipuri de intervenții chirurgicale:
▼ Intervenții chirurgicale laparoscopice:
- apendicectomie
- colecistectomie
- cura defectelor parietale (hernia ombilicală, inghinală, spiegel, incizională)
- cura herniei hiatale
- patologia colo-rectală (hemicolectomia dreaptă, hemicolectomia stângă, colectomia segmentară, rezecția de rect, amputația de rect)
- enterectomie
- gastrectomie
- splenectomie;
- histerectomie totală/subtotală
- anexectomie unilaterală/bilaterală
- chistectomie ovariană
- nefrectomie
- suprarenalectomie
- cura laparoscopică a varicocelului
- laparoscopia diagnostică
- achalazie cardie
- chiste esențiale renale
- chiste esențial hepatic
- laparoscopia bioptică
- cura laparoscopică diverticul Meckel
- cura laparoscopică a abceselor intraabdominale.
▼Intervenții chirurgicale în abordare clasică:
- apendicectomie
- colecistectomie
- cura herniilor (inghinală, femurală, incizională, ombilicală)
- mastectomie, sectorectomie
- tiroidectomie subtotală
- cura herniei hiatale
- gastrectomie totală, subtotală
- enterectomie
- hemicolectomie dreaptă
- hemicolectomie stângă
- colectomie totală
- colectomie segmentară
- jejunostomie
- colostomie
- gastrostomie
- amputație de rect;
- rezecția de rect
- nefrectomie
- adrenalectomie
- splenectomie
- histerectomie
- anexectomie unilaterală/bilaterală
- duodenopancreatectomie cefalică
- pancreatectomie;
- derivații biliodigestive
- hemoroidectomie
- sficterotomie pentru fisura anală
- crosectomie și safenectomie safena internă
- cura chirurgicală chist pilonidal
- cura chirurgicală abces perianal
- amputația membru inferior (gambă, coapsă)
- tratamentul infecțiilor intraabdominale (pancreatită acută, peritonită)
- cura chirurgicală a chistului hidatic hepatic
- limfadenectomie axilară și inghinală
- cura varicocel
- cura chirurgicală hidrocel
- cura chirurgicală a fimozei
- cura chirurgicală a incontinenței urinare
- intervenții de mică chirurgie.
Acest parteneriat unic aduce pacienților din Mioveni și zonele învecinate acces la intervenții chirurgicale complexe, efectuate de o echipă medicală de înaltă calificare, fără a fi nevoiți să se deplaseze la spitale din marile orașe.
Secția de Chirurgie Generală a Spitalului Orășenesc Mioveni a înregistrat o creștere semnificativă a adresabilității, ceea ce dovedește gradul ridicat de încredere pe care argeșenii îl au în calitatea serviciilor medicale oferite. Secția de Chirurgie Generală are o echipă de medici experimentați, condusă de dr. Mirel Leoveanu – medic specialist chirurgie generală, competență chirurgie laparoscopică, dr. Mihai Bolocan – medic specialist chirurgie generală, competență chirurgie laparoscopică, dr. Răzvan Ioanițiu – medic primar chirurgie generală.
În cadrul Secției de Chirurgie Generală, medicii folosesc cele mai noi tehnologii de diagnostic și tratament, iar majoritatea intervențiilor sunt realizate minim-invaziv, prin abord laparoscopic, oferind pacienților o recuperare postoperatorie rapidă și o perioadă de spitalizare cât mai scurtă.
Secția de Chirurgie Generală oferă o gamă variată de servicii medicale, utilizând tehnologii și metode noi pentru a asigura un diagnostic precis și un tratament eficient.
Printre serviciile oferite se numără:
► Consultații de specialitate în cadrul ambulatoriului integrat.
►Spitalizare de zi și continuă.
Pentru consultații, este necesară o programare la numărul de telefon 0372.791.212 și un bilet de trimitere de la medicul de familie sau specialist.
Dr. Adrian Ciocănea coordonează compartimentul ATI
În contextul în care în majoritatea unităților sanitare există o deficiență a medicilor de anestezie și terapie intensivă, Spitalul Mioveni a reușit să atragă nu mai puțin de 6 medici care formează echipa compartimentului de ATI, coordonată de către medicul șef Adrian Ciocănea. Domnia
sa este parte a colectivului de profesioniști ai Spitalului Mioveni din 2020, iar prin rezultatele excepționale din activitatea sa a fost decorat cu Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler.
Programul celor 24 de cabinete medicale de specialitate
Pentru consultații în cadrul Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Orășenesc Mioveni este nevoie de programare la numărul de telefon 0372.791.212 și de bilet de trimitere de la medicul de familie/specialist.
►CABINET ORTOPEDIE:
- Dr. Popa Theodor: miercuri și joi, 08:00 – 13:00;
- Dr. Mogoș Adrian: luni, 08:00 – 13:00 și vineri, 10:30 – 13:00;Dr. Nicolae Constantin: marți, 08:00 – 13:00 și vineri, 08:00 – 10:30.
►CABINET ONCOLOGIE:
- Dr. Lăzescu Andreea: marți, 16:00 – 21:00 și vineri, 08:00 – 20:00.
►CABINET MEDICINĂ INTERNĂ:
- Dr. Cîrstea Alina: luni și miercuri, 12:00 – 13:00 și joi, 11:00 – 12:00;
- Dr. Mogoș Georgeta: luni, 09:00 – 11:00, marți, 08:00 – 09:00 și miercuri, 11:00 – 12:00;
- Dr. Spirleanu Larisa: marți, miercuri și joi, 10:00 – 11:00;
- Dr. Frîncu Vasile: luni, 08:00 – 09:00, marți, 09:00 – 10:00, miercuri și joi, 08:00 – 09:00;
- Dr. Dulugeac Alexandra: luni și marți, 11:00 – 12:00 și miercuri și joi, 09:00 – 10:00.
►CABINET OBSTETRICĂ-GINECOLOGIE:
- Dr. Pahonțu Marius-Nicolae: luni – vineri, 08:00 – 09:00;
- Dr. Pletea Sorin-Liviu: luni – vineri, 09:00 – 10:00;
- Dr. Hodorog Andreea-Denisa: luni – vineri, 11:00 – 12:00.
►CABINET GASTROENTEROLOGIE:
- Dr. Petria Alina: marți și joi, 11:00 – 13:00;
- Dr. Comănescu Gabriela: luni, 13:00 – 16:00 și miercuri, 08:00 – 12:00.
►CABINET CHIRURGIE GENERALĂ:
- Dr. Leoveanu Mirel: luni, miercuri și vineri, 08:00 – 10:00, marți și joi, 11:00 – 13:00;
- Dr. Ioanițiu Răzvan: luni, 10:00 – 12:00, marți și joi, 10:00 – 11:00, miercuri și vineri, 10:00 -12:00;
- Dr. Bolocan Mihai: marți – joi, 13:00 – 15:00.
►CABINET UROLOGIE:
- Dr. Burtea Gabriel: luni, 12:00 – 14:00, marți și joi, 08:00 – 10:00;
- Dr. Hodorog Mihai: miercuri, 09:00 – 10:00 și 12:00 – 13:00, vineri, 12:00 – 14:00.
► CABINET PEDIATRIE:
- Dr. Savu Andreea: luni – marți, 08:00-11:30, miercuri – vineri, 11:30 – 15:00 (vineri alternativ: 08:00 – 11:30 – săptămâni impare și 11.30 – 15.00 săptămâni pare);
- Dr. Albu Cristina-Elena: luni – marți, 11:30 – 15:00, miercuri – joi, 08.00 – 11.30 (vineri alternativ cu 08:00 – 11:30 – săptămâni pare și 11.30 – 15.00 – săptămâni impare);
- Dr. Mitrea Mădălina-Elena: luni – marți, 11:00 – 14:30, miercuri, 08:00 – 11:30, joi, 14:30 -18:00, vineri, 08:00 – 11:30.
► CABINET DIABET ZAHARAT ȘI BOLI DE NUTRIȚIE:
- Dr. Constantin Marina: luni și marți, 14:00 – 21:00, miercuri și vineri, 07:00 – 14:00, joi, 14:00 – 21:00;
- Dr. Onilă Raluca: luni, marți, joi, 08:00 – 14:00.
►CABINET CARDIOLOGIE:
- Dr. Cîrstea Iulia-Mădălina: luni – vineri, 08:00 – 14:00.
► CABINET DERMATOLOGIE:
- Dr. Stoian Alexandru: marți – miercuri, 10:00 – 15:00, vineri, 10:00 – 15:00.
►CABINET ENDOCRINOLOGIE:
- Dr. Stancu Ana-Maria: luni, miercuri și vineri, 08:00 – 15:00, marți și joi, 13:00 – 20:00.
►CABINET PSIHIATRIE:
- Dr. Boca Raluca-Iuliana: luni, 08:00 – 15:00, marți – joi, 08:00 – 12:00 și 13:00 – 15:00, vineri, 08:00 – 15:00.
►CABINET NEUROLOGIE:
- Dr. Oprița Mihaela: marți – miercuri, 11:00 – 13:00, joi, 11:00 – 14:00.
►CABINET CHIRURGIE VASCULARĂ:
- Dr. Ilie Marius-Cătălin: luni, 09:00 – 14:00, marți, 10:00 – 15:00, miercuri, 09:00 – 10:00, vineri, 10:00 – 15:00.
INFORMAȚII GĂRZI:
Spitalul Mioveni dispune de trei linii de gardă, asigurând asistența medicală continuă, 24 din 24 de ore pentru:
- Medicină de urgență – Compartiment Primiri Urgențe;
- Anestezie terapie intensivă;
- Gardă pe specialități chirurgicale;
Capacitatea spitalului este de 250 de paturi
Fiecare secţie din spital are sistem de ventilaţie propriu cu aport de aer proaspăt, care filtrează aerul la o puritate de 99,99% datorită sistemului avansat HEPA.
Bună parte din necesarul de energie este produsă eco, prin panourile montate pe acoperiș la ultimul etaj. Clădirea poate funcționa independent timp de 48 de ore cu energie electrică și apă, din resurse proprii, în caz de calamitate.
Blocul operator are patru săli de operație funcționale în același timp.
Spitalul Mioveni a fost conceput să reziste la cutremure de 9,4 grade pe scara Richter. Spitalul are, de asemenea, un adăpost antiatomic de 225 metri pătrați, ce poate găzdui 100 de persoane.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro