Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse este în plin proces de finalizare a primelor 10 centre de zi destinate copiilor expuși riscului de separare de familiei. Aceste centre, dispuse în diverse comunități din România, au un stadiu avansat de aproape 80% în lucrări și servesc ca model de bune practici pentru alte regiuni implicate în programul de reforme sociale. Termenul limită pentru finalizare este stabilit pentru luna august 2025, cu o finanțare totală de aproape 1,94 milioane lei pentru fiecare autoritate locală. La nivelul județului Argeș, centru pentru copiii expuși riscului de a fi separați de familie este în comuna Călinești.
Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, în calitate de coordonator de reforme și investiții pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 13 – Reforme Sociale, Investiția I1 – Crearea unei rețele de centre de zi pentru copiii expuși riscului de a fi separați de familie anunță că lucrările la primele 10 centre de zi se apropie de termenul de finalizare. Astfel, potrivit informării publicate, stadiul lucrărilor la aceste centre este în prezent de aproape 80 la sută și reprezintă în acest moment un model de bune practici pentru celelalte comunități înscrise în program.
Este vorba de centrele de zi pentru copiii aflați în situații de risc din comuna Hilișeu-Horia, județul Botoșani; comuna Păltiniș, județul Botoșani; comuna Galicea, județul Dolj; comuna Eremitu, județul Mureș; comuna Coțofenii din Dos, județul Dolj; comuna Călinești, județul Argeș; comuna Stroiești, județul Suceava; comuna Ștefănești, județul Vâlcea; comuna Sarasău, județul Maramureș; comuna Corod, județul Galați. Toate aceste centre au ca termen final luna august 2025, iar valoarea accesată de fiecare autoritate locală este de aproximativ 1.940.000 lei.
Sursă foto: FB Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse.
Citiți, de asermenea, pe anchetaonline.ro: