Sprijin rapid pentru Galați. ”Am văzut cu ochii mei că oamenii loviți de furia apelor au nevoie urgentă de sprijin”

de | 25.09.2024 21:47 | Național, Administrație

În urma devastatoarelor inundații care au lovit Galațiul, comunitatea locală și autoritățile s-au mobilizat rapid pentru a oferi sprijin celor afectați. Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a fost în inima comunității afectate de inundații și tocmai pentru că a văzut nevoile și suferința oamenilor afectați a propus proiectul adoptat astăzi de Guvern. Prin proiectul adoptat astăzi se acordă noi ajutoare financiare pentru familiile și persoanele singure afectate de inundații.

Sursă foto: FB Simona Bucura Oprescu. Sursă foto: FB Simona Bucura Oprescu.

”Reacție rapidă și mobilizare pentru Galați!

Am fost în Galați, în inima comunităților afectate de inundații. Am văzut cu ochii mei că oamenii loviți de furia apelor au nevoie urgentă de sprijin.

Tocmai de aceea am inițiat proiectul adoptat azi de Guvernul Marcel Ciolacu prin care acordăm noi ajutoare financiare pentru familiile și persoanele singure afectate de inundații. Oferim un sprijin suplimentar de 15.000 de lei pe lângă cei 10.000 de lei deja alocați.

Viața trebuie să revină la normal! Tocmai de aceea ajutorul financiar va putea fi utilizat pentru achiziționarea de electrocasnice (mașină de spălat rufe, aragaz, frigider, televizor), mobilier, obiecte sanitare, materiale de construcții și, de asemenea, combustibil necesar încălzirii locuinței și preparării hranei.

Mulțumesc colegilor din Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS), inclusiv agențiilor județene din Galați și Vaslui, care au întocmit într-un timp record documentația necesară, împreună cu primăriile și Instituția Prefectului.

Munca lor om cu om, familie cu familie, gospodărie cu gospodărie a făcut posibilă alocarea rapidă și exact acolo unde este nevoie a fondurilor!

Le mulțumesc și partenerilor de la Poșta Română care, cu profesionalism, și-au respectat obligațiile prevăzute în convenția încheiată cu ANPIS, achitând rapid sumele de bani alocate.

Hotărârea de Guvern nr. 1171/2024 a fost publicată în această seară în Monitorul Oficial. Documentul poate fi consultat în comentarii.”, a transmis ministrul Muncii și Solidarității Sociale, argeșeanca Simona Bucura-Oprescu.

Sursă foto: FB Simona Bucura Oprescu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

AJOFM Argeș anunță: Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți va avea loc pe 11 otcombrie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Ultimele articole