STOP arderilor de vegetație uscată! Flăcările au distrus peste 120.000 mp în această lună!

de | 12.06.2024 12:00 | Județean, Eveniment, Importante

În județul Argeș, de la începutul acestei luni, arderile necontrolate au distrus o suprafață de teren de peste 120.000 mp, informează ISU Argeș.
incendiu vegetatie uscata Argeș

Foto: ISU Argeș

Pompierii argeșeni au fost solicitați să intervină pe parcursul zilei de ieri pentru stingerea a trei incendii.

În urma incendiilor de marți, 11 iunie au ars vegetație uscată, miriște și mărăciniș, fiind afectată o suprafață de teren de aproximativ 3,5 ha. Acestea s-au produs, după cum urmează:

În localitatea Rociu pompieri alături de personal din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localității au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație care prezenta pericol de propagare la gospodăriile cetățenilor. După lichidarea incendiului, s-a constatat că au ars aproximativ 32.500 mp de miriște, rămasă în urma recoltării cerealelor păioase și pășune;

incendiu vegetatie uscata Argeș

Foto: ISU Argeș

Un alt incendiu s-a produs în localitatea Leordeni, un incendiu a ars vegetația uscată pe o suprafață de teren de aproximativ 250 mp.

Un al 3 lea incendiu a avut loc în comuna Bascov, pe strada Păișești, acolo unde flăcările au distrus o suprafață de teren de
aproximativ 2.000 mp.

Pompierii argeșeni amintesc faptul că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise iar nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

incendiu vegetatie uscata Argeș

Foto: ISU Argeș

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

ARGEȘ. Incendiu la o pensiune din comuna Arefu!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Arefu | Argeș | Bascov | Leordeni | Rociu | Uiasca | Valea Ursului

Ultimele articole